Feyenoord reageert op Van Nistelrooij: 'Een fantastisch compliment'

Reacties

Feyenoord-trainer Arne Slot is gevleid door de woorden van Ruud van Nistelrooij. De PSV-trainer noemde de Rotterdammers vrijdag op zijn persconferentie in aanloop naar de topper in De Kuip de favoriet voor de landstitel.

Feyenoord reageert op Van Nistelrooij: 'Een fantastisch compliment'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 2
PSV
PSV

Slot werd vrijdag bij zijn eigen persmoment geconfronteerd met die woorden. 'Ik weet niet of dat tactiek is, maar ik vind het een fantastisch compliment. Dat andere clubs zo naar ons kijken is denk ik een geweldig compliment voor wat we het afgelopen half jaar gedaan hebben', reageert de Feyenoord-coach.

Slot had het fragment ook meegekregen. 'Dat ze ons zien als titelfavoriet, op basis van de inhoudelijke dingen die hij er dan achteraan zegt, vind ik heel mooi. Allerlei zaken die betrekking hebben op de manier waarop wij spelen. Daar zijn we elke dag ontzettend druk mee. Het is mooi als je die waardering dan van een collega als Ruud van Nistelrooij krijgt', vindt de trainer van de Rotterdammers.

Van Nistelrooij stelde ook dat Feyenoord misschien wel iets 'te bescheiden' is over de titelkansen. 'Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat ik me hier op exact dezelfde manier presenteer als naar de jongens toe', reageert Slot met een knipoog. 'Maar we staan bovenin ook echt gewoon heel dicht bij elkaar. En er moeten nog heel veel wedstrijden gespeeld worden en iedereen moet nog tegen elkaar', legt hij uit.

'Dat wij er op dit moment heel goed voorstaan, heb ik nooit ontkend', vult Slot aan. 'Maar dat er nog een heel lange weg te gaan is voor ons, en voor die andere vier ploegen, dat is helder. We hebben maar één keer verloren, zijn heel moeilijk te verslaan en we zijn goed bezig zijn, maar ik weet ook dat bij ons elke keer alles tot achter de komma moet kloppen om tot een resultaat te komen. Dat zullen we vol moeten blijven houden', voorspelt de Feyenoord-trainer.

'Er is heel veel geloof in de groep. Daar is ook alle reden voor. Als je maar één keer verliest en je zit in Europa bij de laatste zestien. Dan zit er heel veel geloof in de groep. Maar geloof is iets anders dan arrogantie. Wij weten heel goed waarom we goed zijn, als we dat even niet zo goed weten, dan hamer ik daar heel hard op. Perfectie zullen we nooit halen, maar daar streven we wel naar.'

Is de Feyenoord-selectie goed genoeg om kampioen te worden? 'Anders zouden we niet met deze selectie na negentien wedstrijden bovenaan staan', pareert Slot. 'We hebben heel veel vertrouwen in deze groep. We zijn heel vaak in de zestien van de tegenstander, we zijn fysiek hartstikke fit, we moeten alleen zorgen dat we fit blijven en nog meer kwaliteit leveren.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.