Feyenoord polst Stam

Reacties

In zijn charmeoffensief bij Studio Voetbal, liet Jan de Jong weten dat Feyenoord bijna rond is met een nieuwe trainer. Volgens de algemeen directeur kan het binnen nu en twee weken rond zijn. Jaap Stam heeft te horen gekregen dat hij kandidaat is.

Feyenoord polst Stam

Volgens De Jong is het nagenoeg uitgesloten dat Dick Advocaat nog trainer van Feyenoord wordt. De huidige coach van FC Utrecht was de nummer één kandidaat, sprak met Feyenoord, maar zegde af toen hij merkte dat er veel weerstand bestond tegen zijn benoeming. Feyenoord wilde met Advocaat overbruggen, om Dirk Kuijt hoofdtrainer te kunnen maken zodra die zijn diploma heeft.

Of de club nu nog steeds dat spoor volgt, is onbekend, maar de nieuwe coach weet dat hij sowieso tweede keus is, ook al doet De Jong voorkomen dat er geen favoriet was op het lijstje met kandidaten. In ieder geval heeft Van Geel wel contact gezocht met het management van Jaap Stam. Probleem is dat hij onder contract staat bij PEC Zwolle, met wie hij zich nog niet veilig heeft gespeeld.

Feyenoord zal voor Stam een afkoopsom moeten betalen. Is de club daartoe bereid? Stam is in feite pas net trainer. Met Reading promoveerde hij bijna naar de Premier League, om een jaar later zijn congé te krijgen. Bij PEC Zwolle begon hij goed, maar verloor hij zijn laatste twee wedstrijden. Feyenoord wil de nieuwe trainer snel bekend maken. Kandidaten zoals Henk Fraser, Maurice Steijn en Martin Jol hebben niks gehoord van Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.