Feyenoord-pechvogel Van Beek weer lang aan de kant door operatie

Reacties

Sven van Beek staat opnieuw lang aan de kant. De verdediger van Feyenoord moet een operatie ondergaan naar aanleiding van de enkelblessure die hij zondag opliep in het oefenduel met Sparta Rotterdam.

Feyenoord-pechvogel Van Beek weer lang aan de kant door operatie
© Pro Shots

Daarmee komt de vrees van de Rotterdammers uit. De verdediger kwam zondag na rust in het veld, maar moest tien minuten voor tijd alweer afhaken tegen Sparta. Van Beek greep naar zijn linkervoet en moest zich laten vervangen. Trainer Dick Advocaat sprak nog de hoop uit dat het mee zou vallen, maar dat is dus niet het geval. De 26-jarige Gouwenaar moet worden geopereerd en staat lang aan de kant. Vorig seizoen kwam Van Beek door een enkelblessure ook al tot slechts één wedstrijd in de Eredivisie.

Vorig jaar zomer, voor aanvang van het Eredivisie-seizoen 2019/20, zei Van Beek nog dat hij na vier seizoenen vol verschillende blessures hoopte een volledig seizoen fit te kunnen blijven. 'Als ik niet zo sterk in mijn hoofd was geweest, had ik nu misschien bij FC Dordrecht gespeeld', zei hij toen. In de voorbereiding tegen Southampton ging het toen toch weer fout. Hij verdraaide zijn enkel en maakte pas op 22 februari 2020 weer zijn rentree in de Eredivisie tegen Fortuna Sittard, vlak voordat het coronavirus de competitie stillegde.

Het is voor Van Beek al de derde keer in zijn loopbaan dat hij landurig aan de kant staat. Tussen juli 2016 en september 2017 miste de pechvogel in totaal 51 officiële duels door een mysterieuze teenblessure die maar niet wilde genezen. De bij Feyenoord opgeleide mandekker speelde daardoor geen enkele wedstrijd in het kampioensjaar. Van Beek knokte zich terug met respectievelijk 28 en 24 officiële duels in de seizoenen 2017/18 en 2018/19, maar nu heeft het noodlot dus opnieuw toegeslagen. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer S. van Beek
Meer over S. van Beek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.