Feyenoord pakt door en wint slag om gewilde Timber

Reacties

Quinten Timber verruilt FC Utrecht voor Feyenoord. Als de medische keuring goed verloopt, tekent de 21-jarige middenvelder een meerjarig contract bij de Stadionclub. De Rotterdammers waren bereid ver te gaan voor de jeugdinternational die nationale én internationale interesse genoot.

Feyenoord pakt door en wint slag om gewilde Timber
© Pro Shots

In Utrecht hield men er al langere tijd rekening mee dat de jeugdinternational zou vertrekken. De vraag was alleen wat de bestemming van Timber zou worden. Scouts uit alle grote Europese competities zaten op de tribune, maar de middenvelder had een sterke voorkeur in Nederland te blijven.

PSV zat meermaals voor hem op de tribune én ook zijn oude club Ajax hield de ontwikkelingen van de middenvelder met bovengemiddelde interesse in de gaten. Maar het wordt dus Feyenoord.

Goed ingevoerde bronnen laten weten dat er al een mondeling akkoord zou zijn en dat Timber enkel nog medisch gekeurd moet worden. De Rotterdammers zouden mede door de hevige concurrentie diep in de buidel tasten om de middenvelder van Jong Oranje op te halen.

FC Utrecht haalde met onder meer Taylor Booth en Can Bozdogan (huur) al twee potentiële vervangers voor Timber, die vorig jaar zomer nog transfervrij overkwam van Jong Ajax.

Met Timber haalt Feyenoord overigens een oud-speler terug naar Rotterdam. Hij en zijn broer Jurriën werden in 2007 opgepikt bij DVSU. In 2014 maakte de tweeling de gevoelige overstap naar Ajax.

Lees hier meer:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.