Feyenoord opent jacht op eerste titelprolongatie sinds 1962

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. Kampioen Feyenoord opent het Eredivisie-seizoen met een thuiswedstrijd tegen FC Twente.

Feyenoord opent jacht op eerste titelprolongatie sinds 1962
 
Speelronde1
Aftrap14.30 uur
ScheidsrechterSerdar Gözübüyük

• Alweer voor de 52ste keer treedt Feyenoord in de Eredivisie voor eigen publiek aan tegen FC Twente. De Rotterdammers pakten dertig zeges. Met twaalf remises en negen overwinningen hielden de Tukkers 21 keer minimaal een punt over aan de confrontatie.

• Feyenoord kreeg in de laatste vier competitieduels met FC Twente geen tegentreffer. De laatste keer dat de Rotterdammers tegen een bepaalde tegenstander vijf keer op rij een clean sheet noteerden, was tussen 1993 en 2002 tegen FC Den Bosch, dat in die periode lang niet altijd speelde op het hoogste niveau.

• De laatste elf Eredivisie-duels in De Kuip mondden uit in een overwinning voor Feyenoord. De Rotterdammers zijn bezig aan de beste thuisreeks sinds de periode 2002-2003, toen er vijftien keer op rij werd gewonnen.

• Het is alweer ruim vijftig jaar geleden dat Feyenoord een landstitel prolongeerde. Dat was in 1962. Bij het verdedigen van de laatste titel, in 1999/2000, passeerden de Rotterdammers als derde de streep.

Een razendsnelle vooruitblik op Feyenoord-FC Twente

• Feyenoord-FC Twente is een duel tussen de teams met de gemiddeld oudste basiself (Feyenoord, 27 jaar en driehonderd dagen) en jongste basiself (FC Twente, 22 jaar en 304 dagen) van de voorbije jaargang.

• Voor aanvang van deze speelronde was FC Twente de laatste club van buiten de traditionele topdrie die een uitwedstrijd tegen Ajax, Feyenoord of PSV niet verloor. Dat was op 5 november 2016 het geval, toen er met 1-1 werd gelijkgespeeld tegen PSV.

• FC Twente hoopt voor het maken van doelpunten op Tom Boere, die afgelopen seizoen namens FC Oss topscorer werd van de Jupiler League. In zijn laatste vier officiële duels bleef Boere echter zonder doelpunt.

'Feyenoord is nog niet zover als het zou moeten zijn'

De laatste vijf edities van Feyenoord-FC Twente:

 
SeizoenUitslag
2012/130-0
2013/141-4
2014/153-1
2015/165-0
2016/172-0
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.