Feyenoord ondanks verlies de grootverdiener van Nederland in Europa

Reacties

Feyenoord is de Nederlandse club die het meest verdiend heeft sinds de start van de UEFA-hoofdtoernooien. Ondanks de nipte nederlaag op bezoek bij Atlético Madrid kunnen de Rotterdammers op een mooi miljoenenbedrag rekenen.

Feyenoord ondanks verlies de grootverdiener van Nederland in Europa
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
3 - 2
Feyenoord
Feyenoord

PSV voegde dinsdag 930 duizend euro toe aan het Champions League-totaal via het gelijkspel tegen Sevilla en krijgt uit de coëfficiëntenbonus ruim een miljoen meer dan Feyenoord. De Eindhovenaren staan op de tienjarenlijst van de UEFA een plekje hoger. Feyenoord maakte dat verschil in de eerste speelronde al goed door 2,8 miljoen euro op te strijken via de overwinning op Celtic. Als kampioen van Nederland krijgt Feyenoord ook een groter aandeel van de market pool.

Als deelnemers aan de Europa League en Conference League kunnen Ajax en AZ niet tippen aan de inkomsten van Feyenoord en PSV. Zo staan de Amsterdammers momenteel op 10,7 miljoen aan UEFA-inkomsten, donderdag is daar bij winst (630 duizend) of een gelijkspel (210 duizend) wat aan toe te voegen. AZ staat op 5,3 miljoen en speelt donderdag om 500 duizend of 166 duizend bij winst of een gelijkspel.

Inkomsten Feyenoord
Startpremie 15,64 miljoen euro
Coëfficiëntenpremie 13,644 miljoen
Market pool 1,155 miljoen
Prestatiebonus 2,8 miljoen
Totaal 33,239 miljoen
--- ---
PSV 32,296 miljoen
Ajax 10,702 miljoen
AZ 5,261 miljoen
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.