Feyenoord niet akkoord met 'te zware straf' na vuurwerk tegen Ajax

Reacties

De aanklager betaald voetbal wil Feyenoord straffen naar aanleiding van het vuurwerk dat enkele fans afstoken tijdens het bekerduel met Ajax van woensdag 27 februari. De Rotterdammers gaan echter niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de KNVB.

Feyenoord niet akkoord met 'te zware straf' na vuurwerk tegen Ajax

De aanklager stelde namelijk als straf voor dat de vakken R, S en T tijdens één competitie- of bekerwedstrijd leeg moeten blijven. Feyenoord noemt die sanctie buitenproportioneel en laat de zaak voorkomen bij de tuchtcommissie, melden de Rotterdammers woensdagochtend op de clubwebsite.

Feyenoord noemt als voornaamste reden dat op deze manier ook supporters worden gestraft die niets met het afsteken van het vuurwerk te maken hebben en vindt het daarom onjuist dat hele vakken – in dit geval die achter een van de doelen waar de fanatieke aanhang zit – dicht moeten.

Omdat Feyenoord naar de tuchtcommissie stapt en het onduidelijk is wanneer de zaak daar in behandeling wordt genomen, blijft vooralsnog onduidelijk voor welke wedstrijd de maatregelen zouden gelden. Het zal gaan om een duel dat komend seizoen wordt afgewerkt.

De aanklager betaald voetbal wil Feyenoord behalve bovengenoemde sanctie ook een boete van 17 duizend euro opleggen. Eerder moesten de Rotterdammers al 27 duizend euro aftikken voor het vuurwerk dat werd afgestoken tijdens de Klassieker van 27 januari in de Eredivisie.

Feyenoord doet een dringende oproep aan alle supporters om nu echt te stoppen met het afsteken van vuurwerk. Op 4 april moest Vak S ook al dicht blijven tijdens het thuisduel met SC Heerenveen naar aanleiding van het vuurwerk dat in december werd afgestoken tegen PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.