Feyenoord neemt Berghuis definitief over van Watford

Reacties

Feyenoord heeft Steven Berghuis definitief overgenomen van Watford. De 25-jarige vleugelaanvaller heeft maandag aan het eind van de middag een contract voor vier jaar getekend in Rotterdam-Zuid en kan zaterdag al in actie komen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Vitesse.

Feyenoord neemt Berghuis definitief over van Watford

De landskampioen huurde Berghuis vorig seizoen al van The Hornets. Naar die club was de negenvoudig international in de zomer van 2015 overgestapt, maar na twee sterke jaren bij AZ speelde hij bij Watford in het seizoen 2015/16 slechts negen wedstrijden in de Premier League. Toen hij ook in het daaropvolgende jaar buiten de boot leek te gaan vallen, bood Feyenoord op huurbasis uitkomst.

In De Kuip kende Berghuis een uitermate succesvol seizoen: hij pakte met Feyenoord op overtuigende wijze het landskampioenschap. Daaraan had de ex-aanvaller van onder meer FC Twente en VVV-Venlo met 25 basisplaatsen, zeven doelpunten en vijf assists een behoorlijk aandeel. Feyenoord aarzelde dan ook niet om de huurovereenkomst om te zetten in een definitief dienstverband, al waren de onderhandelingen moeizaam.

'Dat Steven een speler is met exceptionele kwaliteiten heeft hij vorig seizoen bewezen. Met zijn creativiteit, traptechniek en scorend vermogen is hij van grote waarde voor ons geweest', zegt technisch directeur Martin van Geel op de clubwebsite. 'Ik ben dan ook blij dat we met Watford en Steven tot een akkoord zijn gekomen en dat we hem nog voor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen hebben kunnen vastleggen.'

Zoals VI eerder al meldde betaalt Feyenoord 6,5 miljoen voor Berghuis, die daarmee de duurste aankoop is van deze transferperiode. De totale uitgaven staan nu op circa twintig miljoen euro, omdat de club eerder al Sofyan Amrabat, Jean-Paul Boëtius, Kevin Diks (gehuurd), Ridgeciano Haps en Jeremiah St. Juste aantrok. Feyenoord incasseerde in totaal dertig miljoen voor Eljero Elia, Rick Karsdorp, Terence Kongolo en Warner Hahn.

Lees hier de reactie van Steven Berghuis op zijn terugkeer bij Feyenoord en hier een analyse van het oefenduel dat Feyenoord zaterdag speelde met Real Sociedad.

Beluister hier wat VI-verslaggever Martijn Krabbendam vorige week had te vertellen over de aanstaande transfer van Berghuis.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.