Feyenoord neemt afscheid van Adidas en kiest voor Castore

Reacties

Feyenoord gaat als eerste Nederlandse club in zee met Castore. Met ingang van komend seizoen lost het Britse merk Adidas af als kledingsponsor van de koploper van de Eredivisie.

Feyenoord neemt afscheid van Adidas en kiest voor Castore
© Twitter Feyenoord

Feyenoord heeft de deal vrijdag bekrachtigd. De Rotterdammers hebben een contract gesloten met een nog onbekende looptijd. Na Le Coq Sportif, Adidas, Puma, Hummel en Kappa wordt Castore de zesde kledingsponsor van Feyenoord, dat vanaf het seizoen 2014/15 in tenues van Adidas speelt. Het is voor het eerst dat een Nederlandse club een shirt van Castore gaat dragen.

In het buitenland won Castore de laatste jaren al terrein. In de Premier League spelen Newcastle United en Aston Villa met het Britse merk op de borst. Ook Rangers FC en Bayer Leverkusen hebben een samenwerking met Castore, dat ook een contract heeft met de Formule 1-teams van McLaren en Oracle Red Bull Racing. De nieuwe shirts van Feyenoord worden in een later stadium bekendgemaakt.

Rotterdam als thuisbasis
De samenwerking met de Rotterdammers staat bovendien aan de basis van de keuze van het kledingmerk om Rotterdam aan te wijzen als thuisbasis op het Europese vasteland. Dat betekent dat alle Europese distributieactiviteiten worden georganiseerd vanuit de Waalhaven, waar een gloednieuw distributiecentrum uit de grond is gestampt. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.