Feyenoord nadert koploper PEC, spektakelstuk in Den Haag

De vrouwen van Feyenoord hebben een knappe overwinning geboekt. In Rotterdam werd PSV verslagen. Het duel tussen ADO en Twente draaide in het Cars Jeans Stadion uit op een spektakelstuk.

Feyenoord
Feyenoord
2 - 1
PSV
PSV

De thuisploeg schoot uit de startblokken, want in de vierde minuut werd de score al geopend. Romée van de Lavoir kopte raak. Halverwege het eerste bedrijf werd het 2-0. Maxime Bennink schoot binnen.

Na rust werd die voorsprong vastgehouden, al deed Naomi Pattiwael met een schot van afstand nog wel wat terug. Door de zege is Feyenoord koploper PEC is genaderd tot een punt. De lijstaanvoerder ging vrijdag nog onverwachts onderuit in Alkmaar (zie hieronder).

ADO Den Haag
4 - 4
FC Twente
FC Twente

Bij ADO tegen Twente was het geen moment saai. Voor rust vielen er al vier treffers. Namens de thuisploeg opende Jaimy Ravensbergen de score. Zij tekende ook voor de 2-2. Tussendoor hadden Fenna Kalma en Kayleigh van Dooren voor Twente gescoord.

Ook na rust bleef het vermakelijk. Beide ploegen scoorden nog eens twee keer. Marisa Olislagers trof namens Twente doel uit een vrije trap en Kirsten van de Westeringh zorgde voor de 3-3. Daar bleef het uiteindelijk niet bij, Ravensbergen maakte immers haar derde van de middag. Oranje Leeuwin  Renate Jansen bepaalde uiteindelijk de 4-4 eindstand. Landskampioen FC Twente staat daardoor nog op een tegenvallende vijfde stek.

Alkmaar
Alkmaar
3 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

De koploper van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen ging vrijdag al onderuit bij Alkmaar, dat uit de eerste vijf duels drie punten had gepeurd met de veelzeggende doelcijfers: 2-18.

Alkmaar had zichzelf al in de eerste helft overtroffen dankzij Camie Mol, Emmeke Henschen en Sanne Koopman, die alle drie PEC-goalie Moon Pondes verschalkten. Het bleek voldoende voor de stunt. PEC Zwolle kwam niet verder dan een doelpunt van Danique Noordman.

sc Heerenveen
1 - 1
Excelsior
Excelsior

De vrouwen van Excelsior hadden in de eerste vijf duels weinig kunnen uitrichten. Met uitzondering van de ontmoeting met PSV (3-3) waren de Kralingse vrouwen als kanonnenvoer ten onder gegaan. Tegen SC Heerenveen had Excelsior de defensieve zaakjes beter op orde, al lag de eerste Friese treffer van Chimera Ripa er al na acht minuten in. Naomi Pique zorgde voor het Rotterdamse antwoord, dat uiteindelijk genoeg bleek voor een verdubbeling van het aantal punten voor Excelsior.