Feyenoord mogelijk tegen bekende van Ajax, Vitesse ziet club van Maradona opduiken

Reacties

Mocht Feyenoord de play-offs van de Europa League bereiken, dan spelen de Rotterdammers daarin tegen Sturm Graz of AEK Larnaca. Vitesse wacht misschien een dubbele ontmoeting met Apollon Limassol of Dinamo Brest. De heen- en terugwedstrijden worden op donderdag 23 augustus en donderdag 30 augustus gespeeld.

Feyenoord mogelijk tegen bekende van Ajax, Vitesse ziet club van Maradona opduiken

In de derde voorronde nemen de Rotterdammers (die nu pas instromen) het eerst nog op tegen behoorlijk Nederlands getinte AS Trencín, terwijl Vitesse over twee duels moet zien af te rekenen met het FC Basel van spits Ricky van Wolfswinkel. De heenwedstrijden van beide confrontaties zijn komende donderdag, een week later worden de returns afgewerkt.

Maandagmiddag werd in Nyon echter alvast geloot voor de laatste voorronde, waarbij bekerwinnaar Feyenoord - dat zaterdag nog de Johan Cruijff Schaal won ten koste van landskampioen PSV - dus werd gekoppeld aan de winnaar van het tweeluik tussen Sturm Graz en AEK Larnaca. Met name de Oostenrijkers zijn inmiddels een bekende ploeg: zij werden door Ajax onlangs uitgeschakeld in de tweede voorronde van de Champions League. Bij de club uit Cyprus staat de Nederlandse middenvelder Hector Hevel (ex-ADO Den Haag) onder contract.

Vitesse zag op zijn beurt de namen Apollon Limassol (ook Cyprus) en Dinamo Brest (Wit-Ruslasnd) uit de koker komen. Bij die laatstgenoemde club ging Diego Armando Maradona onlangs aan de slag als voorzitter. Het zou dus zomaar kunnen dat de Argentijnse icoon binnenkort in de Gelredome te zien is, al moet de ploeg van Leonid Slutsky dus nog wel afrekenen met Basel. De Arnhemmers bereikten deze derde voorronde door FC Viitorul te verslaan. Dat gebeurde na een 2-2 in Roemenië en een 3-1 zege in eigen huis.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.