Feyenoord moet jaar langer wachten op opening nieuw stadion

Reacties

Het nieuwe stadion van Feyenoord kan pas in 2024 geopend worden. Dat hebben Feyenoord en stadion Feijenoord maandag bekendgemaakt. Het betekent een vertraging van een jaar.

Feyenoord moet jaar langer wachten op opening nieuw stadion

De Nieuwe Kuip zou namelijk in de zomer van 2023 zijn deuren openen. Er is dus sprake van een aangepaste planning. 'De voortgang die we maken met de financiering van het stadionplan en de selectie van een aanneemcombinatie geven veel vertrouwen', benadrukt Carl Berg, financieel directeur van Stadion Feijenoord, op de website van Feyenoord City.

'De samenwerking met de gemeente en de stichting zijn echter net zo bepalend voor het stadionplan. In de afgelopen maanden hebben we die samenwerking en alle wederzijdse afhankelijkheden verder in kaart gebracht. De aangepaste planning is het resultaat hiervan.'

Het doel is nu om in het eerste gedeelte van 2024 het stadion te openen, zodat Feyenoord er in het seizoen 2024/25 zijn thuiswedstrijden kan spelen. Projectdirecteur Frank Keizer legt uit: 'Onder stoom en kokend water was het wellicht mogelijk geweest de oorspronkelijke planning te halen maar daar waren te veel risico's aan verbonden. Dat wilden we niet. Daarom hebben we besloten de planning aan te passen.'

In april 2021 begint Feyenoord met de bouw van het nieuwe stadion. In juni 2024 moet het af zijn. De komende vier seizoenen spelen de Rotterdammers hun thuisduels dus nog gewoon in De Kuip.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.