Feyenoord moet hopen dat AS Roma niet alsnog doorpakt met Berghuis

Reacties

Steven Berghuis (28) heeft in de voorbije transferperiode nadrukkelijk in de belangstelling van AS Roma gestaan. De vraag is of de Romeinen in januari tijdens de komende transferperiode terugkomen voor de beste speler van Feyenoord.

Feyenoord moet hopen dat AS Roma niet alsnog doorpakt met Berghuis
© Pro Shots

Roma wilde de gok wel wagen hem voor acht miljoen over te nemen, Berghuis zelf zag een stap naar de Serie A ook zitten, maar de Romeinen verkochten zelf geen speler en konden de deal niet maken. Op 5 oktober sloot de transferperiode voor de Italiaanse clubs.

Op dat moment van sluiting was voor Berghuis ook alles anders. Hij maakte zich op voor een interlandperiode met Oranje als soevereine topscorer van de Eredivisie. Met zes goals uit vier optredens achter zijn naam stond hij symbool voor een prima start van de ploeg van Dick Advocaat, die op dat moment de ranglijst aanvoerde.

Zijn tijd bij het Nederlands elftal verliep turbulent. Een basisplaats tegen Mexico bleek geen voorbode van meer. Tegen Bosnië-Herzegovina moest hij het onverwacht doen met slechts een invalbeurt en tegen Italië kwam hij helemaal niet in actie. Terug bij Feyenoord worstelde hij zelf met zijn vorm en verspeelde Feyenoord de koppositie door kostbare punten te laten liggen tegen Sparta Rotterdam (1-1) en bij RKC Waalwijk (2-2).

Het is voor Feyenoord te hopen dat Berghuis snel zijn vorm weer vindt en dat AS Roma zijn interesse niet doorzet tijdens de komende transferwindow, want de Oranje-international is – mits in goeden doen – nog altijd cruciaal voor Feyenoord.

Op VI PRO schetsen we in een groot verhaal de problemen waar coach Dick Advocaat in zijn eerste jaar mee te maken heeft gehad in Rotterdam.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.