Feyenoord met pijnlijke cijfers onderuit bij rentree in Kuip

Voor de tweede keer op rij is Feyenoord onderuit gegaan in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In eigen huis creëerde de club woensdagavond tegen Panathinaikos voldoende kansen, maar de Grieken bleken dodelijk voor het vijandelijke doel.

Feyenoord
Feyenoord
0 - 3
Panathinaikos

Voor het eerst in het nieuwe seizoen rolde de bal weer in De Kuip. Feyenoord ontving Panathinaikos in Rotterdam-Zuid, 35 jaar geleden was dat het affiche in de eerste ronde van de Europa Cup I. Toen speelde Feyenoord nog met spelers als Ruud Gullit, Peter Houtman, Mario Been en huidig technisch directeur Sjaak Troost.

Woensdagavond stuurde (de jarige) trainer Jaap Stam een groot deel van zijn beoogde basiself het veld in. Voorin ontbrak Nicolai Jørgensen, die nog steeds met knieklachten kampt. Dylan Vente stond daardoor in de punt van de aanval tussen vleugelspelers Emil Hansson en Steven Berghuis.

Waar het in 1984 negentig minuten lang 0-0 bleef, kwam Panathinaikos woensdag al binnen vijf minuten op voorsprong. Federico Macheda, voormalig toptalent van Manchester United, maakte er 0-1 van. Nog geen twintig minuten later zorgde Giannis Bouzoukis voor de 0-2 vanuit de rebound. Het was een nieuwe klap voor Feyenoord, dat nog geen week geleden met 1-3 verloor van Red Bull Salzburg.

Het was een roerige dag in Rotterdam. Aan het begin van de middag werd algemeen directeur Jan de Jong ontslagen.

De achterstand van Feyenoord was extra zuur, omdat de thuisclub best wel kansen kreeg. Jens Toornstra, Eric Botteghin en Berghuis waren in de eerste helft dicht bij de eerste Feyenoord-treffer in De Kuip.

Feyenoord begon ongewijzigd aan de tweede helft en creëerde opnieuw meer kansen dan de tegenstander. Panathinaikos bleek echter zeer effectief. Twintig minuten voor tijd tastte Tyrell Malacia mis na een lange bal en sloegen de Grieken keihard toe uit de counter. Via Nikos Vergos, die volledig vrijstond bij de tweede paal, werd het 0-3.

Zo had Feyenoord met een beetje meer mazzel op vier goals kunnen staan, maar gaf het scorebord aan het einde van de wedstrijd een heel ander beeld van de wedstrijd. Voor Stam is er nog werk aan de winkel, maar daar heeft hij nog twee oefenwedstrijden voor. Op 24 en 28 juli wordt er gespeeld tegen Angers en Southampton.