Feyenoord meldt coronabesmetting binnen selectie

Reacties

Uit de coronatests die Feyenoord vrijdag heeft afgenomen is aan het licht gekomen dat een selectiespeler besmet is geraakt met het virus. De Rotterdammers maken niet bekend om welke speler het gaat.

Feyenoord meldt coronabesmetting binnen selectie
© Pro Shots

De speler gaat in quarantaine, maakt tijdelijk geen onderdeel uit van de wedstrijdselectie en zal niet deelnemen aan de groepstrainingen. De eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding, zondag tegen buurman Sparta Rotterdam in De Kuip, gaat sowieso aan hem voorbij.

Hoofdtrainer Dick Advocaat vertelde eerder nog dat de spelers van Feyenoord alleen getest zouden worden als zij klachten hadden. Die opmerking oogstte nogal wat verbazing. In aanloop naar de wedstrijd tegen Sparta besloot de club om vrijdag toch alle spelers te testen. Daar kwam een positieve test uit.

Naast de coronatest kreeg de selectie vrijdagochtend ook een 'corona-college' van clubarts Casper van Eijck, virologe Annemiek van der Eijk en IC-arts Diederik Gommers, zo meldt Feyenoord op zijn website. In de kleedkamer van trainingscomplex 1908 kregen zij een uitgebreide uitleg over het virus en de te nemen voorzorgsmaatregelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.