Feyenoord mag 5000 fans meenemen naar strijd om JC Schaal

Reacties

Bekerwinnaar Feyenoord mag op zaterdag 4 augustus ruim vijfduizend supporters meenemen naar het Philips Stadion voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen kampioen PSV. Dat heeft de KNVB woensdag bekendgemaakt.

Feyenoord mag 5000 fans meenemen naar strijd om JC Schaal

De jaarlijkse seizoensopener werd voorheen altijd afgewerkt in De Arena. Wegens de tegenvallende aandacht voor het duel dat midden in de zomervakantie valt, werd de wedstrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar van het afgelopen seizoen vorig jaar voor het eerst in de nieuwe opzet afgewerkt; dat wil zeggen, in het stadion van de regerend kampioen.

Het maakte vorig jaar het nodige los onder de Vitesse-aanhang. De supporters van de bekerwinnaar boycotten de (na penalty's verloren) wedstrijd in De Kuip tegen kampioen Feyenoord uiteindelijk zelfs uit onvrede over het aantal beschikbare kaarten, dat waren er namelijk slechts 1.200. De KNVB beloofde na een evaluatie voortaan tussen de 3000 en 5000 kaarten beschikbaar te stellen.

Na overleg tussen beide clubs en de lokale autoriteiten, in dit geval die van Eindhoven, is duidelijk geworden dat Feyenoord nu de beschikking krijgt over ruim vijfduizend toegangsbewijzen. 'De flexibele houding van alle partijen heeft geleid tot een regeling die recht doet aan de ambitie van de KNVB om van de Johan Cruijff Schaal een echte finale te maken', aldus de KNVB.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.