Feyenoord maakt terugkeer Fer officieel

Reacties

Leroy Fer keert definitief terug bij Feyenoord. Acht jaar na zijn vertrek uit De Kuip heeft de 29-jarige middenvelder een contract getekend bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep. Hij tekent voor een jaar met een optie op een tweede seizoen.

Feyenoord maakt terugkeer Fer officieel

'We zijn blij dat we de komst van Leroy uiteindelijk zo snel rond kunnen hebben maken. Leroy heeft, ook weer de afgelopen weken op 1908, aangetoond een begaafde voetballer te zijn die ons middenveld een echte impuls geeft. Zowel met zijn voetbalkwaliteiten als met zijn leiderschap', reageert technisch directeur Sjaak Troost op de terugkeer van de middenvelder.

Fer trainde al enige tijd mee bij Feyenoord en maakte afgelopen zaterdag zijn officieuze rentree in het oefenduel met Karlsruher SC. Afgelopen woensdag had hij tegen Angers (2-2) een basisplaats en wederom liet Fer zich positief gelden. Eerder liet de elfvoudig international weten een terugkeer in Rotterdam te zien als het ideale scenario, maar dat hij eerst weer volledig fit moest worden. In zijn laatste maanden bij Swansea City kampte Fer met een knieblessure.

Mede daardoor bleef het aantal optredens van Fer voor Swansea steken op 101, nog altijd aanzienlijk minder dan het aantal wedstrijden dat de middenvelder voor Feyenoord speelde: 125. De zelfopgeleide speler maakte in het seizoen 2007/08 zijn debuut, groeide het seizoen daarna uit tot basisspeler en vertrok in 2011 uiteindelijk voor 5,5 miljoen euro naar FC Twente.

'Feyenoord is de club waar ik groot ben geworden. Ik ben de club altijd blijven volgen en bij mijn terugkeer voelde ik ook weer meteen: mijn hart ligt hier. Ik ben heel erg blij om weer terug te zijn. Ik voel me sterker en fitter worden en ga alles op alles zetten om zo snel mogelijk weer terug op mijn oude niveau te zijn, om zo met Feyenoord, de spelers en de technische staf een mooi seizoen tegemoet te gaan', reageert Fer.

De transfervrije Fer is de vierde zomeraanwinst voor Feyenoord. Eerder kwamen ook Nick Marsman (FC Utrecht), de eveneens van Swansea afkomstige Luciano Narsingh en middenvelder Liam Kelly (Reading) de ploeg van trainer Jaap Stam versterken. Daartegenover staat het vertrek van Tonny Vilhena (FK Krasnodar) en het afscheid van Robin van Persie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.