Feyenoord lijdt bijna zes miljoen euro verlies

Reacties

Feyenoord heeft over het boekjaar 2018/19 een verlies van 5,9 miljoen euro geleden, zo blijkt uit het vrijdag publiekelijk gemaakte jaarverslag.

Feyenoord lijdt bijna zes miljoen euro verlies
© Pro Shots

De cijfers vallen toe te schrijven aan het negatieve resultaat op transfers. Er is wel sprake van een positief bedrijfsresultaat van iets meer dan een half miljoen euro.

'Na een reeks van zes seizoenen met positieve totaalresultaten is Feyenoord er in het afgelopen seizoen niet in geslaagd om deze reeks voort te zetten. Dit is met name veroorzaakt door achterblijvende transferresultaten', duidt Feyenoord in het jaarverslag. Door het negatieve resultaat is het eigen vermogen van Feyenoord gedaald van 31,6 miljoen euro naar 25,6 miljoen euro.

'Waar vorig seizoen het deelnemen aan de Champions League nog zorgde voor een recordomzet van 99,4 miljoen euro is deze, door het niet deelnemen aan één van de Europese eindtoernooien, gedaald naar een bedrag van 70,8 miljoen euro', schrijft Feyenoord.

Feyenoord strandde vorig seizoen al in de derde voorronde van de Europa League, waar het in 2017/18 nog deelnam aan de Champions League. De mediabaten daalden daardoor van 9,4 miljoen euro naar 0,7 miljoen euro.

Investeringen
De Rotterdammers melden dat het positieve bedrijfsresultaat tot tevredenheid stemt. 'Onder meer omdat dit werd gerealiseerd met investeringen in 1908, dat gedurende dit boekjaar in gebruik werd genomen als nieuwe trainingsaccommodatie van de eerste selectie. Bovendien werd een start gemaakt met de bouw van een nieuwe accommodatie voor de Feyenoord Academy, waar ook een substantiële investering voor is gedaan. Dit state of the art complex voor de jeugd is in juli 2019 opgeleverd en binnen budget gerealiseerd.'

Eerder maakten Ajax, PSV en AZ al hun cijfers bekend:

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.