Feyenoord legt reddingsboei van 50 miljoen naast zich neer

Reacties

Feyenoord heeft een bod van vijftig miljoen euro geweigerd om de club voorlopig uit de brand te helpen. VI zag de presentaties.

Feyenoord legt reddingsboei van 50 miljoen naast zich neer
© Pro Shots

De oorlog die al jaren achter de schermen woedt bij Feyenoord, gaat een nieuwe fase in. Veel geledingen maken zich grote zorgen over de ramkoers die de directie vaart als het gaat om een nieuw stadion.

Ook bij de Vrienden van Feyenoord circuleert een presentatie, die in handen is van VI (zie afbeeldingen onder) en veel vragen oproept. Daarin wordt gesteld dat al in mei 2020 Feyenoord het aanbod vanuit Rotterdam kreeg voor een injectie van vijftig miljoen euro. Een deel daarvan was bestemd om het stadion dat intussen onderpand is bij Goldman Sachs, weer in eigen handen te krijgen. Een bod dat later in het jaar nog een keer zou zijn gedaan.

Klik hier voor grote foto.

Officieel ging dat via de mensen achter De Moderne Kuip, die met hun Plan B pleiten voor een goedkoper en vernieuwd Feyenoordstadion. Een vangnet cq alternatief voor het veel te dure stadion, dat er nog steeds niet is. De man achter dat geld was echter niemand minder dan Aat van Herk. De Rotterdamse miljardair, die altijd boven in de Quote 500 te vinden is. Hij noemde het nieuwe stadion al eerder 'een kansloos' project en gruwelt als Rotterdammer van de boven De Kuip cirkelende Amerikanen. Van Herk heeft geen zin in gedoe, laat staan publiciteit, maar was wel bereid De Kuip te redden.

Klik hier voor grote foto.

Tegenover dat bod hoefden verder geen aandelen te staan. De enige eis was dat Feyenoord het stadion, dat inmiddels als onderpand voor een overbruggingsfinanciering van Goldman Sachs was ingezet, zou terugkopen. De rest van het geld kon deels ingezet worden voor versterking van de selectie en het onmiddellijk aanpakken van het achterstallige onderhoud van het stadion. Een van de aanwezige mensen bij het gesprek die anoniem wil blijven bevestigt desgevraagd dat Koevermans daar wel degelijk was. 'Fijn dat jullie bronnenonderzoek doen. Ik zat daar inderdaad bij en Feyenoord zei inderdaad nee tegen de vijftig miljoen van Van Herk, ik keek dan ook raar op toen ik Koevermans van de week hoorde zeggen dat hij dat plan niet kent. Hij zat er zelf namelijk bij.'

Mark Koevermans was niet bereikbaar voor commentaar. De Moderne Kuip wilde niet reageren.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.