Feyenoord laat kind van Varkenoord naar Heracles gaan

Reacties

Feyenoord laat Mats Knoester naar Heracles Almelo vertrekken. De twintigjarige verdediger speelde vrijwel zijn hele leven voor de Rotterdammers, maar zal zijn debuut in het betaald voetbal elders gaan maken. Bij Heracles ligt een contract tot medio 2021 voor hem klaar, met een optie voor nog een seizoen.

Feyenoord laat kind van Varkenoord naar Heracles gaan

Knoester zat al sinds zijn zesde in de jeugdopleiding van Feyenoord en is dus met recht een kind van Varkenoord te noemen. Het is dus de vraag of het ooit komt van een optreden in De Kuip in het shirt van de Rotterdammers. De linksbenige verdediger, die in de zomer van 2017 nog een contract tot medio 2020 tekende, vertrekt naar Heracles zonder een officieel duel voor Feyenoord achter zijn naam.

Knoester, die eerder deze maand nog wel bij de 29-koppige selectie van trainer Giovanni van Bronckhorst zat voor het trainingskamp in Marbella, kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur. 'Ik heb erg veel zin in deze nieuwe uitdaging', vertelt hij donderdag op de website van zijn nieuwe club. 'Vanaf het eerste moment was het gevoel bij deze club erg goed. De keuze was daarom vrij snel gemaakt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het aantrekken van Knoester past in het beleid van Heracles van de laatste jaren om talenten in de winterstop aan te trekken en vervolgens de tijd te geven zich in het eerste elftal te knokken. 'Mats heeft een goed linkerbeen en kan zowel centraal als linksback spelen. Hij staat verdedigend zijn mannetje en heeft voetballend vermogen', aldus technisch manager Mark-Jan Fledderus.

Incident
Knoester raakte eerder dit seizoen betrokken bij het veelbesproken incident met Crysencio Summerville. Na een aanvaring op de training kwam het tot een handgemeen in de kleedkamer. De zeventienjarige Summerville werd destijds tot 1 januari 2019 geschorst en vervolgens verhuurd aan FC Dordrecht. Met die club is Feyenoord inmiddels een samenwerkingsverband aangegaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.