Feyenoord komt na schrik snel met goed nieuws over Bijlow

Reacties

Feyenoord heeft de schrik rond Justin Bijlow weggenomen. De doelman moest in de slotfase van het duel bij FC Utrecht noodgedwongen en door twee man ondersteund het veld verlaten. Het bleek vooral om de schrik te gaan. 

Feyenoord komt na schrik snel met goed nieuws over Bijlow
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
1 - 2
Feyenoord
Feyenoord

De 23-jarige doelman raakte in de blessuretijd geblesseerd bij een botsing met Gyrano Kerk. Flink ondersteund moest de goalie van Jong Oranje vervolgens naar de kleedkamer gebracht worden.

Nick Marsman kwam als vervanger van Bijlow, wiens seizoen toch al in het teken staat van blessureleed. Door diverse kwetsuren kwam hij maar tot dertien officiële duels. Veelvuldig moest Marsman daardoor aan de bak. Met Marsman onder de lat sleepte Feyenoord de zege uit het vuur (1-2).

Door de manier waarop Bijlow van het veld werd ging, was daar direct de vrees voor een nieuwe blessure. Van een ernstige kwetsuur blijkt evenwel geen sprake.

Bijlow kan zich dus na van de schrik bekomen te zijn, opmaken voor cruciale weken. Behalve de race om de Europese tickets met Feyenoord wacht de jonge doelman in principe ook nog het vervolg van het jeugd-EK. In de kwartfinale is Jong Frankrijk op 31 mei de tegenstander van Jong Oranje. In de groepsfase zat Bijlow op de bank en keepte Kjell Scherpen. Toen was Bijlow immers pas net terug van een blessure.

Voor het duel met Fortuna Sittard van vorige week (2-0) legde Feyenoord-coach Dick Advocaat nog uit dat Bijlow weer eerste doelman is. Vrijdag schoof diezelfde Advocaat een vraag over een rol voor Bijlow op het EK, met het grote Oranje, resoluut van tafel. 'Ik denk dat het vooral erg belangrijk is dat hij zich volledig concentreert op Feyenoord.' De blessure van zondag lijkt dus geen roet in het eten te gooien.

Zelf verwacht Bijlow daarin zeker geen problemen. 'Het gaat gelukkig goed', vertelde Bijlow naderhand aan ESPN. 'Ik pakte de bal en Kerk liep iets door. Ik was eerder bij de bal, dus zou niet weten wat ik hier anders had moeten doen', zo wilde hij niets weten van de suggestie dat hij zich meer had moeten beschermen. 'Ik denk dat Kerk had moeten springen, maar nu was het een ongelukkig moment. Het was erg pijnlijk. Toen ik in de kleedkamer zat, trok het gelukkig snel weg. De pijn zat onder mijn knie, dus gelukkig niet op mijn knie zelf. Ik verwacht geen problemen en ga ervan uit dat ik over twee weken gewoon weer keep. Zeker omdat we komend weekend ook vrij zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

J. Bijlow


Geboortedatum:
22 januari 1998
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
Rotterdam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Feyenoord
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.