Feyenoord klampt zich bij 'onmogelijke missie' vast aan deze vier clubs

Reacties

Feyenoord moet na de 4-0 nederlaag in het heenduel voor een legendarische comeback zorgen om ten koste van AS Trencín alsnog de play-offs van het Europa League-toernooi te bereiken. Hoe moeilijk die opgave is blijkt uit het feit dat in de 62-jarige historie van Europese toernooien maar vier clubs een achterstand van vier doelpunten repareerden in de return.

Feyenoord klampt zich bij 'onmogelijke missie' vast aan deze vier clubs

De eerste club die een dergelijke marge wegpoetste was Leixões in het Europa Cup II-toernooi van 1961/62. De Portugese club ging in de eerste ronde met 6-2 ten onder bij het Zwitserse La Chaux-de-Fonds, maar triomfeerde in het eigen Estádio do Mar met liefst 5-0, voldoende voor een ticket voor de tweede ronde.

De hele jaren zeventig gingen voorbij zonder mythische comeback. Pas in 1984/85 gaf een club in de return weer een in de heenwedstrijd afgedwongen voorsprong van vier goals weg. Partizan Belgrado bezorgde Queens Park Rangers een gigantische kater door voor eigen publiek met 4-0 uit te halen na de 6-2 nederlaag in de eerste ontmoeting. Het leverde Partizan een plekje in de derde ronde van het UEFA Cup-toernooi op.

Een seizoen later kegelde Real Madrid in de derde ronde van hetzelfde toernooi Borussia Mönchengladbach eruit. Na een 5-1 zege in de thuiswedstrijd reisde de formatie van Jupp Heynckes vol vertrouwen naar Madrid, om daar met 4-0 te worden afgedroogd.

Een razendsnelle vooruitblik op Feyenoord - Trencín

De bekendste ommekeer is uiteraard die van Barcelona tegen Paris Saint-Germain in de Champions League van 2016/17. De Franse topclub liet in de heenwedstrijd geen spaan heel van de Catalanen en leek na de 4-0 triomf zeker van de kwartfinale. In een doldwaze return redde Barcelona echter de meubelen: 6-1. Het woord Remontada is sindsdien gemeengoed.

Feyenoord probeert donderdagavond vanaf 20.30 uur het onmogelijke te realiseren.

'Feyenoord-spelers kunnen vertrouwen in Van Bronckhorst tegen Trencín bewijzen'
Samenvatting De Graafschap - Feyenoord
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.