Feyenoord in snikhete Kuip snel klaar met buurman Sparta

Reacties

Feyenoord heeft zijn eerste oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen zonder moeite gewonnen van stadgenoot Sparta Rotterdam. De derby in De Kuip was al binnen 22 minuten beslist, mede dankzij twee goals van Robert Bozenik. Bryan Linssen en Mark Diemers maakten hun Feyenoord-debuut.

Feyenoord in snikhete Kuip snel klaar met buurman Sparta
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 0
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Het was nog even de vraag of de vriendschappelijke wedstrijd van zondag wel door zou gaan, toen Feyenoord zaterdag meldde dat een selectiespeler besmet was geraakt met het coronavirus. Waar oefenduels van PSV, Willem II en NAC Breda na een positieve test afgelast werden, daar verschenen Feyenoord en Sparta wel gewoon aan de aftrap. Op de tribunes in De Kuip zaten drieduizend Feyenoord-fans, die zagen dat aanvoerder Steven Berghuis er na zijn luchtweginfectie niet bij was. Ook aanwinst Christian Conteh was niet van de partij.

© Pro Shots

Linssen en Diemers waren er wel bij, maar begonnen tegen een jong Sparta (zonder de geblesseerden Bart Vriends en Reda Kharchouch) op de bank. Vanaf die positie zagen zij hun nieuwe werkgever de oefenwedstrijd al snel beslissen en op prachtige wijze op voorsprong komen. Ridgeciano Haps werd na tien minuten de diepte in gestuurd en vond met een afgemeten voorzet Bozenik, die Benjamin van Leer met een kopbal van dichtbij kansloos liet.

Ook de tweede Feyenoord-treffer van dit seizoen kwam op naam van Bozenik. Laros Duarte verspeelde op het middenveld de bal, waarna Bozenik plotseling op Van Leer af kon rennen. Hij kapte verdediger Augustin Drakpe uit en schoof beheerst de 2-0 binnen. Niet veel later tilde Crysencio Summerville de score nog verder op. Bij de drinkpauze liet Sparta-coach Henk Fraser duidelijk zijn onvrede merken.

Na deze onderbreking begon Sparta zowaar wat meer mee te doen. De bezoekers kregen kansen via Danzell Gravenberch en Abdou Harroui, maar Nick Marsman hield zijn doel schoon. De Feyenoord-keeper was een van de weinige spelers die ook terugkwam voor de tweede helft, want Dick Advocaat en Fraser wisselden halverwege volop. Linssen en Diemers, deze zomer door Feyenoord overgenomen van respectievelijk Vitesse en Fortuna Sittard, konden daardoor debuteren voor hun nieuwe werkgever.

De nieuwkomers slaagden er niet in om zich direct van hun beste kant te laten zien. In de tweede helft nam Feyenoord de voet van het gaspedaal en kreeg Sparta voldoende mogelijkheden om nog wat terug te doen. De beste kans was voor Spartaan Deroy Duarte, maar zijn schot ging rakelings naast, en zo eindigde het in 3-0. Voor Sparta betekende dit de eerste nederlaag, nadat er vorige week nog met 3-1 van TOP Oss was gewonnen.

De volgende oefenwedstrijd van Feyenoord is volgende week zondag tegen FC Twente. Sparta neemt het een dag eerder in Frankrijk op tegen RC Lens.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.