Feyenoord-icoon Wim Jansen (75) overleden

Reacties

Wim Jansen is dinsdag op 75-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Feyenoord. De oud-international geldt als icoon van de Rotterdammers. De voormalige middenvelder maakte onlangs bekend dat hij leed aan dementie.

Feyenoord-icoon Wim Jansen (75) overleden

Jansen onthulde dat in zijn biografie Meesterbrein die in oktober verscheen. Enkele maanden later komt Feyenoord met het treurige nieuws over zijn overlijden. 'Hoewel het intense verdriet uiteraard overheerst, is de familie van Jansen tegelijkertijd opgelucht dat hem een lange lijdensweg bespaard is gebleven. De familie vindt het fijn dat hun Wim tot het laatste moment de regie in eigen hand heeft kunnen houden, zo hebben zij de club laten weten', melden de Rotterdammers op de clubwebsite.

Met Jansen verliest Feyenoord een van de grootste spelers uit de clubhistorie. De geboren Rotterdammer speelde tussen 1965 en 1980 liefst vijftien jaar voor de hoofdmacht en was lid van het elftal dat in 1970 de Europa Cup I en de Wereldbeker veroverde. Met Oranje bereikte de 65-voudig international op de WK's van 1974 en 1978 de finale, waarin respectievelijk West-Duitsland en Argentinië te sterk waren. Verder speelde Stille Willem nog voor Washington Diplomats en - saillant genoeg - Ajax.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na zijn actieve loopbaan keerde Jansen in de jaren tachtig terug bij Feyenoord, waar hij aan de slag ging als jeugd- en assistent-trainer. Na uitstapjes bij Lokeren en SVV keerde de clubicoon in 1990 terug als hoofdcoach en won hij twee keer de KNVB-beker met Feyenoord (1991 en 1992). Na onder meer een succesvolle periode als trainer van Celtic was Jansen ook nog technisch directeur in De Kuip. Ook begeleidde er hij nog de jeugdtrainers en was hij assistent van Gertjan Verbeek in 2008.

Zo bleef Jansen altijd terugkeren bij de club die hem zo lief was. 'Ik ben een paar keer bij Feyenoord weggegaan, maar altijd weer teruggekomen. Je zou het een bloedband kunnen noemen', zei hij daarover in zijn biografie. 'Ik ben meer dan zestig jaar lid van Feyenoord. In wezen heeft deze club mijn leven beheerst. Eerst als jeugdspeler, toen als voetballer, later als trainer, technisch directeur en tegenwoordig bij de jeugdopleiding. Feyenoord is mijn leven.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.