Feyenoord houdt dankzij prachtgoal Sinisterra sprankje hoop in Europa

Reacties

Feyenoord mag nog altijd hopen op overwintering in de Europa League. De Rotterdammers leken lange tijd een zege nodig te hebben tegen Rangers, maar doordat FC Porto won bij Young Boys, was uitschakeling nog geen zekerheid voor de formatie van trainer Dick Advocaat.

Feyenoord houdt dankzij prachtgoal Sinisterra sprankje hoop in Europa
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 2
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Feyenoord vocht tegen Rangers voor de laatste kans op overwintering in de Europa League, aangezien het onderlinge resultaat bij een verlies of gelijkspel in het voordeel zou zijn van de Schotten. Young Boys zou bij een gelijkspel in theorie nog in te halen zijn, afhankelijk van het resultaat tegen FC Porto, maar eigenlijk telde alleen de winst in De Kuip. Dat moest Feyenoord bewerkstelligen zonder Kenneth Vermeer. De doelman haakte geblesseerd af, waardoor Nick Marsman zijn debuut maakte voor de Rotterdamse club. Ook Justin Bijlow zat namelijk in de lappenmand.

Dat het erop of eronder was voor Feyenoord was te merken, want de thuisploeg zocht in de eerste helft veelvuldig de aanval en maakte een veel minder slechte indruk dan in het heenduel in Glasgow, toen nog onder Jaap Stam. Toch volgde de eerste kans pas na twintig minuten. Eric Botteghin stuitte met een kopbal uit een hoekschop op keeper Allan McGregor, terwijl Leroy Fer de bal in de rebound over het doel werkte. Even later lag de doelman in de weg bij een poging van Sam Larsson.

Feyenoord bleef wel aandringen. Luis Sinisterra schoot hoog over en even later was het alsnog raak. Rangers kreeg de bal niet weg na een voorzet vanaf de linkerkant. Jens Toornstra combineerde vervolgens met Larsson en haalde uit. Via de knie van verdediger Filip Helander belandde de bal achter McGregor: 1-0. Zo stond Feyenoord op een terechte voorsprong in De Kuip en leek het de goede kant op te gaan voor de Rotterdammers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Leek, want vlak na rust maakten de Schotten al gelijk. Alfredo Morelos onttrok zich in de 52ste minuut aan de aandacht van de defensie van Feyenoord en werd door Ryan Kent met een hoge voorzet vanaf de linkerflank gevonden. Morelos kopte vervolgens tegendraads raak en liet Marsman kansloos: 1-1. Dat het vertrouwen bij Feyenoord broos was, bleek een ruime tien minuten later toen Rangers er 1-2 van maakte. Nu was het Borna Barisic die voorgaf aan de linkerkant en weer kopte Morelos de bal tegen de touwen.

Met deze tussenstand was Feyenoord zeker uitgeschakeld, maar het Rotterdamse antwoord volgde al snel. En hoe, want de gelijkmaker was een prachtgoal. Orkun Kökcü stuurde Sinisterra weg met een splijtende pass. De Colombiaanse aanvaller zette het op een lopen, slalomde zich langs de Schotse defensie en rondde af met een wippertje over doelman McGregor heen. Daardoor mocht De Kuip weer hopen, zeker nadat Porto op voorsprong was gekomen bij Young Boys.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Porto klom door de overwinning weliswaar over Feyenoord heen, maar voorkwam daarmee wel dat Rangers en Young Boys niet meer in te halen waren door de Rotterdammers. Feyenoord moet op de laatste speeldag winnen bij Porto en vervolgens hopen dat Rangers in eigen huis Young Boys verslaat.

UEFA Europa League

Stand Groep G UEFA Europa League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
6
3
1
2
8-9
-1
10
2
Glasgow Rangers
6
2
3
1
8-6
+2
9
3
BSC Young Boys
6
2
2
2
8-7
+1
8
4
Feyenoord
6
1
2
3
7-9
-2
5
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
'Sinisterra wordt langzaam steeds beter bij Feyenoord'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.