Feyenoord hijgt dankzij Sinisterra Ajax in de nek

Reacties

Feyenoord heeft in het inhaalduel met Heracles Almelo een zwaarbevochten zege geboekt. Na een vroege VAR-tegenvaller groeide Luis Sinisterra met twee goals alsnog uit tot gevierde man bij de Rotterdammers.

Feyenoord hijgt dankzij Sinisterra Ajax in de nek
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 1
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Feyenoord moest woensdagavond aan de bak omdat het duel in speelronde 4 van de Eredivisie uit het programma gehaald werd. Feyenoord kon zich zo destijds richten op de Conference League-verplichtingen.

Drie maanden later ontbrandde het duel in De Kuip na tien rommelige minuten. Feyenoord leek immers op voorsprong te komen. Heracles-linksback Giacomo Quagliata verloor de bal omdat de in de basis teruggekeerde Alireza Jahanbakhsh een blok met zijn lichaam zette. Fredrik Aursnes kon de bal oppikken en Sinisterra bedienen. Hoewel scheidsrechter Bas Nijhuis tijdens de actie al gebarend oordeelde dat er van een overtreding geen sprake was, moest hij daar op aandringen van VAR Marc Nagtegaal op terugkomen. Uiteindelijk ging er toch nog een streep door het doelpunt van de Colombiaan (zie onderaan de beelden).

Direct na dat besluit, dat door Nijhuis overduidelijk met frisse tegenzin werd geaccepteerd, was het aan de andere kant raak. Een hopeloze breedtepass van Lutsharel Geertruida, die Marcus Pedersen verving, kwam bij Ismail Azzaoui terecht. Marcos Senesi greep ook niet adequaat genoeg in, waarna de bal bij Sinan Bakis terechtkwam. Hij opende de score, mede omdat de VAR uiteindelijk bij die treffer de seinen wel op groen zette. Voor Feyenoord betekende dat de eerste tegengoal in vijf duels. Tegen Sparta, AZ, PEC Zwolle en FC Twente werd immers de nul gehouden.

De achterstand bleek voor Feyenoord het sein om vol op de aanval te gaan. Heracles, dat Azzaoui kort na de 0-1 met een ogenschijnlijk zware knieblessure zag uitvallen, werd verder naar achteren gedrongen. Feyenoord kreeg ook grote kansen. Guus Til (gleed bijna binnen), Tyrell Malacia (knal voorlangs) en Bryan Linssen (schoot bij een enorme kans recht op Heracles-goalie Janis Blaswich) roken aan de gelijkmaker.

Luis Sinisterra scoorde vanavond drie keer, twee keer kwam het doelpunt op het wedstrijdformulier.
© Pro Shots
Luis Sinisterra scoorde vanavond drie keer, twee keer kwam het doelpunt op het wedstrijdformulier.

Uiteindelijk viel de Feyenoord-goal op slag van rust alsnog. Orkun Kökçü schudde invaller en voormalig Feyenoorder Bilal Basacikoglu eenvoudig van zich af. Na de voorzet van de Turkse international scoorde Sininsterra opnieuw, alleen telde de treffer nu wel: 1-1.

Na rust kreeg Heracles een enorme kans om opnieuw op voorsprong te komen, maar Delano Burgzorg verspeelde die kans toen hij alleen op doelman Ofir Marciano af mocht.

Feyenoord bleef aanvallen en werd daar uiteindelijk voor beloond. Na opnieuw een gemiste kans van Til was het Sinisterra die nogmaals toesloeg. Oog in oog met Blaswich schoof hij de bal uiterst koel in de hoek. Til ging na die treffer nog even verhaal halen bij Heracles-verdediger Navajo Bakboord, met wie hij eerder een akkefietje had.

In de slotfase bleef het bij 2-1, waardoor Feyenoord tot op een punt van koploper Ajax is gekomen. Zondag wacht opnieuw een thuisduel, dan is Fortuna Sittard de opponent. Heracles Almelo bungelt onderaan in de middenmoot.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De rapportcijfers:

Feyenoord Nederland

Heracles Almelo Nederland

Heracles Almelo Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.