Feyenoord heerst, Jørgensen VI Speler van het Jaar

Reacties

Feyenoord is kampioen en dat is ook terug te zien in de cijfers van VI. De Rotterdammers voeren de boventoon in de toptien met Nicolai Jørgensen als uitblinker en dus VI Speler van het Jaar.

Feyenoord heerst, Jørgensen VI Speler van het Jaar

Feyenoord werd door de VI-rapporteurs prima beoordeeld door het hele seizoen heen. De hoge gemiddeldes onderstrepen dat. In de toptien zijn liefst zeven plaatsen toebedeeld aan een van de kersverse kampioenen. Ajacieden Lasse Schöne en Davinson Sánchez vormen met PSV'er Bart Ramselaar en FC Twente-middenvelder Kamohelo Mokotjo het tegenwicht van de andere clubs in de Eredivisie.

Van de Feyenoorders steekt Jørgensen er bovenuit. De Deense spits heeft zich in een jaar tijd bewezen als een missing link voor de Rotterdammers. Zijn doelpunten, zijn assists en zijn spel maakten hem een cruciale schakel in de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst. Met een gemiddelde van 6,73 heeft hij in zijn debuutjaar meteen een enorme indruk achtergelaten.

Jørgensen pakte ook een andere persoonlijke prijs. 'Ben ik topscorer geworden? Dat wist ik nog niet, maar het kan me ook niet eens schelen! Ik ben nu al een beetje dronken', vertelde de spits na de kampioenswedstrijd. 'Dit is waarom ik naar Feyenoord ben gekomen. Om deze fantastische club voor het eerst in achttien jaar aan een kampioenschap te helpen is geweldig. Deze supporters zijn echt ongelooflijk. Ik had er al veel over gehoord, maar de trouw is ongekend.'

Logischerwijs vormt Feyenoord ook het geraamte van het Elftal van het Jaar, waarbij alleen op het middenveld de concurrenten een plaatsje hebben veroverd. De aanval - met de multifunctionele Jens Toornstra aan de rechterkant - wordt compleet ingevuld door de kersverse kampioen, terwijl Ajax-revelatie Sánchez de verdediging vormt met zijn collega's uit De Kuip.

   
 NaamClubCijfer
1.Nicolai JørgensenFeyenoord6,73
2.Karim El AhmadiFeyenoord6,7
3.Jens ToornstraFeyenoord6,59
4.Eric BotteghinFeyenoord6,57
5.Lasse SchöneAjax6,56
6.Bart RamselaarPSV6,52
 Brad JonesFeyenoord6,52
8.Jan-Arie van der HeijdenFeyenoord6,5
 Davinson SánchezAjax6,5
10.Eljero EliaFeyenoord6,46
11.Kamohelo MokotjoFC Twente6,45
12. Tonny VilhenaFeyenoord6,43
13.Kasper DolbergAjax6,42
 Ridgeciano HapsAZ6,42
15.Yassin AyoubFC Utrecht6,38
 Ryan KoolwijkExcelsior6,38
17. Nacer BaraziteFC Utrecht6,37
18. Sofyan AmrabatFC Utrecht6,33
19.Dirk KuijtFeyenoord6,31
 Alireza JahanbakhshAZ6,31
'Er was maar één man die er nu in moest komen, dat was Dirk'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.