Feyenoord heeft Timber binnen: Utrecht spreekt van recordtransfer

Reacties

Quinten Timber verruilt FC Utrecht voor Feyenoord. De clubs maken via de officiële kanalen melding van een directe overgang van de middenvelder, die in De Kuip voor vier jaar heeft getekend. Utrecht meldt trots dat het gaat om de duurste uitgaande transfer uit de clubgeschiedenis. Naar verluidt gaat het om een bedrag van 8,5 miljoen euro, dat via bonussen kan oplopen tot tien miljoen.

Feyenoord heeft Timber binnen: Utrecht spreekt van recordtransfer
© Pro Shots

Timber (21) speelde pas één jaar voor Utrecht, dat de middenvelder vorig seizoen transfervrij overnam van Ajax. De jeugdinternational ontwikkelde zich spectaculair in zijn geboortestad en wekte daarmee de interesse van heel wat clubs. In de afgelopen periode werd al duidelijk dat Timber simpelweg niet nog een seizoen te behouden viel voor Utrecht.

PSV zat meermaals voor hem op de tribune én ook zijn oude club Ajax hield de ontwikkelingen van de middenvelder met bovengemiddelde interesse in de gaten. Maar het is dus Feyenoord geworden voor Timber, die daarmee terugkeert naar de club waar hij een deel van zijn opleiding genoot. Samen met zijn tweelingbroer Jurriën vertrok hij in 2014 van Feyenoord naar Ajax. Quinten liet Amsterdam achter zich zonder zijn debuut in de hoofdmacht gemaakt te hebben.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.