Feyenoord heeft beet en vindt in Giménez nieuwe beoogde aanvalsleider

Reacties

Feyenoord heeft de transfer van Santiago Giménez afgerond. De Mexicaanse centrumspits maakt de overstap van Cruz Azul in eigen land. Giménez ondertekent een contract voor vier seizoenen in Rotterdam-Zuid.

Feyenoord heeft beet en vindt in Giménez nieuwe beoogde aanvalsleider
© Pro Shots

De overgang van Giménez hing al langere tijd in de lucht en vandaag is de overgang bevestigd. De spits liet zaterdag na een competitieduel van Cruz Azul met Puebla, waarin hij twee keer het net vond, al weten dat hij waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor de club had gespeeld. Giménez is ook afkomstig uit de jeugdopleiding van Cruz Azul.

Droom
'Ik was meteen heel enthousiast toen ik hoorde van de interesse van Feyenoord', vertelt Giménez op de clubsite van Feyenoord. 'Het is een droom voor mij om voor zo'n grote club te mogen spelen. Ik heb heel bewust voor deze stap gekozen en ben iedereen dankbaar voor het warme welkom. Ik geloof dat we hier samen naar iets heel moois toe kunnen werken en mooie successen kunnen beleven.'

Feyenoord ging deze zomer nadrukkelijk op zoek naar een aanvallende versterkingen vanwege het vertrek van Cyriel Dessers (teruggekeerd naar Racing Genk) en Bryan Linssen (Urawa Red Diamonds). Eerder deze zomer werd Danilo al transfervrij overgenomen van Ajax. De 21-jarige Giménez vond dit seizoen vijf keer het net in vijf duels voor Cruz Azul.

De viervoudig Mexicaans international, geboren in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, hoopt als spits van Feyenoord een uitverkiezing te verdienen voor de Mexicaanse WK-selectie. 'Natuurlijk is het met het oog op het WK een risico om naar Europa te gaan, maar ik hou ervan om risico's te nemen. In het voetbal draait het om je dromen waarmaken', zei Giménez eerder over de inmiddels beklonken transfer naar de Eredivisie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.