Feyenoord ging voor ultieme verrassing: 'Iedereen mond snoeren met onverwachte titel'

Reacties

Binnen de Feyenoord-selectie werd een landstitel niet meer uitgesloten vlak voordat de coronacrisis het voetbal platlegde. Dat vertelt Orkun Kökcü deze week in een uitgebreid interview met VI.

Feyenoord ging voor ultieme verrassing: 'Iedereen mond snoeren met onverwachte titel'
© Pro Shots

'In oktober stonden we vijftien punten achter op Ajax en AZ. Toen we stopten, waren dat er nog maar zes. En kregen we die teams nog allebei, AZ uit en Ajax thuis. Niet dat we dachten dat we kampioen zouden worden, maar we sloten het ook niet uit', zegt de middenvelder.

'We gingen echt voor een stunt en het mooie was dat wij geen druk voelden. Wat hadden we te verliezen? We kwamen van zo ver… We waren daardoor echt gehypet voor de ultieme verrassing, iedereen de mond te snoeren met een onverwachte titel. Dat leefde in de groep: van plaats twaalf naar het kampioenschap. Het zou toch wat zijn geweest, hè. Geen idee of het was gelukt. De kans was niet heel groot, maar hij was er wél en wij hielden ons eraan vast.'

'Dan volgend seizoen maar', vervolgt Kökcü. 'Als we de ploeg intact weten te houden, waarom niet? Zeker als we vanaf de voorbereiding al dat goede gevoel hebben en fit zijn. Dat is ook wat Advocaat zei bij de afsluiting van het seizoen: "We gaan zorgen dat we vanaf de eerste dag superfit zijn". We hebben een hele lijst gekregen met allerlei punten, zoals hoeveel je moet wegen als de eerste training begint. Maar voor mij is dat geen probleem. Zo leef ik al een paar jaar.'

Lees het volledige interview met Orkun Kökcü in de nieuwe VI en op VI PRO. Daarin gaat de Feyenoorder onder meer in op zijn toekomst.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer O. Kökçü
Meer over O. Kökçü
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.