Feyenoord geeft oefenzege op ADO uit handen bij officieus debuut Trauner

Feyenoord heeft in een 'XL-oefenwedstrijd' van 120 minuten met 1-1 gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag. Het was het officieuze debuut van de nieuwe centrale verdediger Gernot Trauner. Hij speelde een uur mee. Robert Bozeník scoorde voor Feyenoord uit een strafschop, Yahya Boussakou voor ADO.

Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
ADO Den Haag

Trainer Arne Slot wisselde er flink op los. Veel spelers die in de voorbereiding niet veel in actie kwamen, betraden het veld. Feyenoord begon sowieso zonder doelman Justin Bijlow, hij had griepklachten. Veel gebruikelijke basisklanten speelden wel mee vanaf het begin, zoals Guus Til, die Feyenoord donderdag nog bevrijdde in de Conference League-wedstrijd tegen FC Drita.

In het eerste kwart van dertig minuten gebeurde er bijzonder weinig in De Kuip. Feyenoord was dreigender, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen, net als tegenstander ADO. In het tweede kwart stuurde Slot onder meer Robert Bozeník het veld in. Hij kreeg na 52 minuten voetbal de grootste kans van de wedstrijd. De Slowaak werd de diepte in gestuurd, maar raakte de lat.

De ingevallen Christian Conteh was na een voorzet van de eveneens ingevallen Ridgeciano Haps ook dichtbij de openingstreffer. Zijn inzet werd in de 52ste minuut geblokt en leverde slechts een hoekschop op. Later viel de aanvaller (wederom) uit met een op het oog hamstringblessure.

Een minuut later raakte Feyenoord opnieuw de lat. Jamal Afoma tikte de bal bijna in zijn eigen doel. Haps kon even later Bozeník in stelling brengen. ADO-doelman Luuk Koopmans kon een doelpunt voorkomen.

Pas na tachtig minuten werden de Rotterdammers weer gevaarlijk. Achraf El Bouchataoui draaide de bal vanaf links voor, waarop Ramon Hendriks uithaalde. Zijn inzet ging over. In de 81ste minuut was het dan toch raak, toen Feyenoord een penalty kreeg. Azarkan kreeg aan de rechterkant van het strafschopgebied de bal mee van Naoufal Bannis en werd gevloerd. Bozeník schoot de bal in de rechterhoek: 1-0. Er viel zichtbaar wat van de aanvaller af: hij vierde zijn doelpunt uitbundig.

Feyenoord hield die voorsprong niet vast. ADO kwam na 108 minuten op gelijke hoogte. Een lange bal belandde bij Boussakou die raak schoot in de korte hoek. De ingevallen doelman Thijs Jansen maakte een weifelende indruk.

Later was de negentienjarige keeper wel belangrijk voor zijn ploeg. Boussakou haalde wederom uit, maar Jansen redde. Invaller Dylan Vente had vijf minuten voor tijd nog de winnende op zijn schoen. Door de as van het veld liep de spits door. Hij haalde uit, maar raakte de paal.