Feyenoord geeft 'middenvelder met spelbepalende eigenschappen' contract

Reacties

Feyenoord heeft Thuto Mojanaga vastgelegd voor de komende drie jaar. De vijftienjarige middenvelder tekende op Varkenoord zijn eerste profcontract.

Feyenoord geeft 'middenvelder met spelbepalende eigenschappen' contract
© Pro Shots

Mojanaga, die over zowel de Nederlandse als Zuid-Afrikaanse nationaliteit beschikt, begon zijn voetbalcarrière bij Supersport United FC in zijn geboorteland Zuid-Afrika. Op twaalfjarige leeftijd maakte hij de overstap naar Nederland en werd hij jeugdspeler bij PEC Zwolle. Feyenoord haalde hem in de zomer binnen en sindsdien speelt hij in de Onder-16.

Mojanaga is uiteraard blij met zijn eerste profcontract. 'Het is heel fijn dat mijn familie bij deze ondertekening aanwezig kon zijn. Mijn broertje is een groot fan van de club en loopt de hele dag in zijn Feyenoord-shirt rond. Ik denk dat ik dit seizoen veel kan leren van mijn trainers Brian Pinas en Robin van Persie. Het is geweldig dat zij, met al hun ervaring in het profvoetbal, mijn trainers zijn.'

Rini Coolen, hoofd van de jeugdopleiding, noemt Mojanaga een 'middenvelder met spelbepalende eigenschappen.' 'Daarnaast beschikt hij over een groot loopvermogen en veel duelkracht. Ondanks dat hij pas enkele maanden speler bij Feyenoord is heeft hij zich al razendsnel aangepast bij de club. Hij is heel de dag bezig om het maximale uit zichzelf te halen, iets wat we natuurlijk graag bij Feyenoord zien.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.