Feyenoord en AZ moeten lang wachten op Europese duidelijkheid

Reacties

Feyenoord en AZ spelen komend weekend de KNVB-bekerfinale. De finalisten zijn al zeker van plaatsing voor de voorronde van de Europa League, maar moeten nog lang wachten op duidelijkheid over het instroommoment.

Feyenoord en AZ moeten lang wachten op Europese duidelijkheid

Het zou namelijk zomaar kunnen dat de bekerwinnaar zich direct plaatst voor de groepsfase van de Europa League, die start in september. Het kan echter ook zo zijn dat de winnaar van de beker in de laatste voorronde moet instromen, die in augustus al begint.

Een groot verschil, want wanneer er voorronde gespeeld moet worden moet de bekerwinnaar een maand eerder starten met de voorbereiding. Toch krijgen Feyenoord en AZ pas een maand na de bekerfinale duidelijkheid over het moment van instromen. Dat is namelijk afhankelijk van wie de Europa League wint.

Feyenoord en AZ moeten hopen op een eindoverwinning van Arsenal of Olympique Marseille. Die clubs halen via de eigen competitie geen plek in de Champions League, maar kunnen dat via de Europa League alsnog afdwingen. In dat geval schuift het directe Europa League-ticket van Arsenal of Marseille door naar Nederland en dat ticket is dan voor de bekerwinnaar.

Wanneer Atlético Madrid of Red Bull Salzburg de Europa League wint, moet de Nederlandse bekerwinnaar voorronde spelen. Door de complexe situatie kunnen Feyenoord en AZ op dit moment nog geen vriendschappelijke wedstrijden toezeggen voor tijdens de voorbereiding en is het volstrekt onduidelijk wanneer zij met de voorbereiden moeten starten.

'Gretige Vilhena veruit de beste man bij Willem II - Feyenoord'
Koopmeiners wil niets weten van topclub-complex
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.