Feyenoord eert Wim Jansen postuum op nieuwjaarsreceptie

Reacties

Dinsdag luidde Feyenoord het nieuwe jaar in met de nieuwjaarsreceptie. De koploper van de Eredivisie begon 2023 met een mooi eerbetoon aan Wim Jansen. Het boegbeeld van Feyenoord kreeg postuum de Willem van Hanegem Trofee.

Feyenoord eert Wim Jansen postuum op nieuwjaarsreceptie
© Pro Shots

Jansen overleed in januari vorig jaar op 75-jarige leeftijd na een leven waarin hij zo ongeveer alle denkbare functies in De Kuip bekleedde. De Rotterdammer kreeg postuum een eerbetoon, dat werd uitgereikt aan zijn zoon Wim Jansen jr. 'Mijn vader was vervlochten met Feyenoord. Hij heeft alles bij deze prachtige club meegemaakt en er ook heel veel aan teruggegeven. Hij was geen man die het nodig vond om in de spotlights te staan, maar ik denk dat hij deze erkenning toch bijzonder had gevonden. Zeker omdat de prijs afkomstig is van iemand met wie hij zelf de grootste successen uit de clubhistorie heeft geboekt', sprak Jansen jr.

Orkun Kökçü, anvoerder van Feyenoord en kind van Jansens tweede thuis Varkenoord, had ook mooie woorden. ‘Wim Jansen heeft natuurlijk heel veel betekend op Varkenoord’, aldus Kökçü. ‘Ik denk dat veel spelers die bij Feyenoord groot zijn geworden, waaronder ik, hem wat dat betreft dank zijn verschuldigd. Ik heb op Varkenoord de basis meegekregen die nodig is om voetballer te worden. Ook in de toekomst zullen jonge talenten profijt hebben van de positieve invloed die Wim Jansen op de jeugdopleiding heeft gehad.’

De Willem van Hanegem Trofee wordt sinds 2014 jaarlijks uitgereikt en is bedacht ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van De Kromme. In aanmerking voor de onderscheiding komen zij die op wat voor manier dan ook iets bijzonders hebben betekend voor Feyenoord. Eerder wonnen Van Hanegem, Henk van der Stoep, Jan Mastenbroek, Maup Martens, Pim Blokland, Jeroen Ibelings, Peggy Calicher, Gerard Meijer en Manon Melis de trofee.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.