Feyenoord-duo gelooft nog in titel: 'We gaan op PSV jagen'

Feyenoord-captain Karim El Ahmadi en spits Nicolai Jørgensen blijven kritisch op hun ploeg na de tweede grote overwinning (5-1) op rij in de Eredivisie. Na een snelle 2-0 voorsprong zagen zij dat hun ploeg Roda JC liet terugkomen in de wedstrijd, iets wat de ploeg vaker overkomt. Het duo gelooft desalniettemin nog steeds in een nieuwe titel voor de Rotterdammers.

Binnen vier minuten stond het al 2-0 in De Kuip. 'Ik dacht echt: dit wordt een grote uitslag', zei El Ahmadi na afloop tegen FOX Sports. 'Het had 5-0 kunnen staan bij rust. En dan beginnen we vervolgens de tweede helft niet goed en zetten we pas aan het eind weer aan. We laten het na om zulke teams af te slachten. Nu laat je ze weer terugkomen in de wedstrijd, maar gelukkig maken we nu zelf de kansen af.'

De regerend kampioen kijkt met de winterstop op komst tegen een achterstand aan van veertien punten op koploper PSV. De Rotterdammers hebben nog wel een wedstrijd te goed. El Ahmadi blijft positief over eventuele prolongatie van de titel. 'Hopelijk kunnen wij in de tweede helft van het seizoen een rol gaan spelen naar boven toe. PSV blijft maar winnen en dat moeten wij ook gaan doen en dan zien we het wel. We moeten nog zestien wedstrijden spelen. Het is nog niet gedaan.'

Ook Jørgensen heeft de strijd om de titel nog niet opgegeven. 'De titel is nog altijd het doel. We gaan op PSV jagen na de vakantie.' De spits wijt de achterstand in de competitie aan de slechte periode in het begin van het seizoen. 'We hadden een paar vervelende blessures in de ploeg. Dat was lastig en kostte ons het momentum dat we hadden.'

De Deense goalgetter, die zelf ook een aantal wedstrijden heeft gemist vanwege een blessure, staat na zijn twee treffers van vanmiddag op zeven doelpunten in totaal dit seizoen. Een stuk minder dan de 21 van de vorige jaargang. 'Ik denk eerlijk gezegd dat ik er wel meer kan halen dan die 21 van vorig seizoen. Steven Berghuis pak ik in ieder geval nog wel', verwees Jørgensen naar de elf goals van zijn collega in de Feyenoord-aanval.