Feyenoord draait recordomzet

Reacties

De jaarcijfers van Feyenoord zijn nog niet gepubliceerd, maar algemeen directeur Jan de Jong pronkte zondag al met een recordomzet. Feyenoord heeft net niet de honderd miljoen euro aangeraakt.

Feyenoord draait recordomzet

Vorig jaar meldde Feyenoord ook al een recordomzet, dat bedrag lag toen op 68,7 miljoen. Bij het FOX Sports-programma De Tafel van Kees bevestigde De Jong dat Feyenoord over het boekjaar 2017/18 99,3 miljoen euro omzet heeft gedraaid. Winstcijfers maakte de directeur niet bekend. Deze week wordt het jaarverslag van de Rotterdammers gepubliceerd.

De recordomzet heeft Feyenoord te danken aan deelname aan de Champions League. Als kampioen was de club verzekerd van de groepsfase en daarin werd veel geld verdiend. 'Meedoen aan Europees voetbal maakt het verschil tussen een geweldig jaar of een financieel zwaar jaar', legt De Jong uit. 'Je kunt het je niet veroorloven om niet Europees te spelen.'

De Jong legde ook nogmaals het standpunt van Feyenoord uit in de bouw van het nieuwe stadion. De club eist een vaste vergoeding van 25 miljoen om in het nieuwe stadion te spelen.

Feyenoord genereert momenteel zelf 17,5 miljoen in De Kuip, dit bedrag bestaat onder andere uit de kaartverkoop en de verhuur van skyboxen. De club wil dus een garantie op meer inkomsten als de club in een nieuw stadion gaat spelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.