Feyenoord door op ingezette weg: scoutingsteam krijgt vertrouwen na succes

Reacties

Na een succesvol seizoen heeft Feyenoord besloten door te gaan op de ingeslagen weg. Technisch directeur Frank Arnesen is tevreden over de invulling van het technische beleid. Mede daardoor is besloten de contracten van het zevenkoppige scoutingsteam te verlengen.

Feyenoord door op ingezette weg: scoutingsteam krijgt vertrouwen na succes

'Vorig jaar hebben we een nieuw scoutingapparaat geïntroduceerd dat vanaf minuut één prima werk heeft geleverd', legt Arnesen uit op de clubkanalen van Feyenoord. Het schrijft tevreden te zijn over de koers die gevaren wordt op het gebied van extern spelersbeleid. 'De spelers die we mede op basis van hun input hebben aangetrokken passen goed bij de club, zoveel is dit seizoen wel gebleken op het veld.'

'Het is de bedoeling om die goede lijn door te trekken en logischerwijs willen we dan langer verder met onze huidige scouts', sloot Arnesen zijn betoog. Het betekent dat het scoutingsapparaat ook volgend jaar uit het zevental Mark Ruijl, Bjarne Hansen, Chris Akkas, Bernard Schuiteman, Micha Jansen, Tim de Cler en Govert Soeters bestaat.

Vertrouwen en waardering
Ruijl draagt de titel head of scouting en is blij met het vertrouwen. 'Uit deze verlenging spreekt niet alleen vertrouwen voor het hele team, maar ook waardering. De komende jaren werken we verder aan de structurering van het scoutingbeleid. We kijken er naar uit om verder te bouwen aan de samenstelling van de selectie en Feyenoord op het gebied van spelers nog meer toekomstbestendig te maken. Dat is een uitdaging die we graag aangaan.'

Afgelopen seizoen had Feyenoord een aantal voltreffers in de transferperiode. Spelers als Frederik Aursnes, Marcus Pedersen en Gernot Trauner bleken een toegevoegde waarde.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.