Feyenoord door fout Bijlow opnieuw onderuit tegen Vitesse

Reacties

Feyenoord heeft zaterdag voor de tweede keer dit seizoen verloren van Vitesse. In een tactisch steekspel in De Kuip werd een inschattingsfout van doelman Justin Bijlow afgestraft door Loïs Openda. PSV en Ajax krijgen zondag de kans om hun voorsprong aan de top van de ranglijst te vergroten.

Feyenoord door fout Bijlow opnieuw onderuit tegen Vitesse
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
0 - 1
Vitesse
Vitesse

Arne Slot werd na een prima eerste deel van het seizoen bedolven onder de complimenten en hoopt in het restant van het seizoen te kunnen doorpakken met Feyenoord. Graag had hij Riechedly Bazoer er al bij gehad, maar Feyenoord is er (nog) niet in geslaagd om hem binnen te halen. Bazoer deed daarom gewoon mee met Vitesse, dat met nieuwkomer Adrian Grbic een debutant in de voorhoede had staan. Bij Feyenoord begonnen Marcos Senesi en Jens Toornstra op de bank.

Vanaf de kant zagen Senesi en Toornstra dat er in de eerste helft meer vuurwerk was buiten het stadion dan op het veld. Feyenoord en Vitesse deelden wel wat plaagstootjes uit, maar de momenten van opwinding waren schaars. Thomas Buitink kwam het dichtst bij de openingstreffer: zijn schot, dat nog licht werd aangeraakt, ging maar net naast het doel van Bijlow. Aan de overkant had Jeroen Houwen niet veel moeite met de pogingen van Orkun Kokcü en Bryan Linssen.

De wedstrijd tussen de nummer drie en vier van de ranglijst kwam ook in de tweede helft moeizaam op gang. Feyenoord had meer balbezit en probeerde er wel doorheen te komen, maar dat lukte niet. Cyriel Dessers werd ingebracht en hij stond nog maar net in het veld, toen een persoonlijke fout ervoor zorgde dat de ban gebroken werd. Bijlow kwam te ver zijn doel uit bij een situatie die hij verkeerd had ingeschat en liep daarmee ploeggenoot Marcus Pedersen in de weg. Pedersen kon niet wegwerken en Openda, die in de thuiswedstrijd ook al de matchwinner was geworden tegen Feyenoord, pakte dit cadeautje dankbaar uit.

Feyenoord leek al snel weer op gelijke hoogte te komen, toen Guus Til raak schoot. De VAR constateerde dat Dessers in aanloop naar de goal echter nipt buitenspel had gestaan: hij zat Vitesse-doelman Houwen dwars en dus werd het doelpunt geannuleerd. Feyenoord slaagde er niet in om nog eens te scoren en leed daardoor de vierde nederlaag van dit seizoen. Twee van die verliespartijen werden geleden tegen Vitesse, dat nu nog maar drie punten minder heeft.

PSV en Ajax gaan zondag proberen om te profiteren van de uitglijder van Feyenoord. Koploper PSV speelt uit tegen FC Groningen, terwijl Ajax op bezoek gaat bij FC Utrecht. Volgende week staan PSV en Ajax tegenover elkaar in Eindhoven; Feyenoord speelt dan uit tegen NEC. Vitesse ontvangt volgende week Groningen.

De rapportcijfers:

Feyenoord Nederland

Vitesse Nederland

Vitesse Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
6
Vitesse
34
15
6
13
42-51
-9
51
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.