Feyenoord blijft dromen van Champions League: 'De weg naar plek twee ligt open'

Steven Berghuis zag zijn Feyenoord zondagmiddag een typische 'wedstrijd met twee gezichten' spelen. Over de tweede helft was de aanvoerder dik tevreden, waar het eerste bedrijf hem bepaald niet kon bekoren. Mede door het uitstekende optreden na rust heeft Berghuis de hoop op plaatsing voor de Champions League-voorronde nog niet laten varen.

Feyenoord
Feyenoord
5 - 0
Willem II
Willem II

De Rotterdammers worstelden zondag bijna een helft met het Willem II van oude bekende Zeljko Petrovic, maar op slag van rust maakte Jens Toornstra de bevrijdende 1-0. In de tweede helft liep Feyenoord vervolgens uit naar een zeer eclatante 5-0 overwinning. Berghuis was dan ook tevreden met de drie punten, maar absoluut niet met de eerste helft. Hij toonde zich daarbij zelfkritisch. 'We waren heel slordig', aldus de captain van Feyenoord. 'Ik ook, ik leverde zo drie of vier ballen in.'

Hij zag dat Feyenoord maar niet echt kon doorbijten. 'Op een gegeven moment hadden we wel meer controle, maar dat wisten we niet om te zetten naar kansen. In de rust hebben we afgesproken dat we wat meer gingen spelen vanuit de wisselwerking tussen de spitsen en de middenvelders, in plaats van over de flanken. We wilden de centrumverdedigers van Willem II aan het lopen krijgen. Dus: Bryan Linssen moest vanuit de spits in de bal komen, dan kon Mark Diemers of Jens Toornstra. Daarmee werden we veel gevaarlijker.'

Na de pauze genoot hij dan ook van Feyenoord. 'Toen was het leuk, je zag iedereen lachen en plezier maken. Lekker, veel doelpunten maken. De tweede helft zag er goed uit.' En dus is het zelfvertrouwen groot in Rotterdam-Zuid, waar ze de titel misschien uit het hoofd hebben gezet, maar nog altijd hopen op een plek in de voorronde van de Champions League. 'Na de winst op PSV en daarna twee weken zonder wedstrijd, was het belangrijk om het goede gevoel weer op te pakken. De weg naar plek twee ligt nog open, we zitten nog vol in die strijd. En ook de beker is heel belangrijk', sloot Berghuis af.