Feyenoord blijft bij Conference League-start steken op punt in Israël

Reacties

Feyenoord is de Europese campagne in het hoofdtoernooi van de Conference League begonnen met een doelpuntloos gelijkspel tegen Maccabi Haifa. De Rotterdammers kregen dinsdagmiddag kansen om het duel naar zich toe te trekken, maar ook de thuisclub werd gevaarlijk.

Feyenoord blijft bij Conference League-start steken op punt in Israël
© Pro Shots
Maccabi Haifa
Maccabi Haifa
0 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Er werden twee duels tegelijkertijd afgetrapt in de Conference League en dus was er ook een kleine strijd gaande om wie zich eerste doelpuntenmaker in het nieuwe Europese toernooi mocht noemen. Het had Bryan Linssen kunnen zijn, die al vroeg in de wedstrijd een aardige kans kreeg. De gelegenheidsspits van Feyenoord kwam echter net niet bij de bal na een voorzet van Jens Toornstra. Feyenoord speelde al op de dinsdag, omdat er donderdag een feestdag is in Israël.

Trainer Arne Slot koos voor Toornstra op de flank, omdat hij noodgedwongen Alireza Jahanbakhsh moest vervangen in zijn basisopstelling. De Iraniër kon om politieke redenen niet in Israël spelen. De eerste doelpuntenmaker in de Conference League werd overigens Stipe Perica.

Ondanks het sterke begin van Feyenoord nam de thuisclub het initiatief over. Via aanvoerder Tjaronn Chery werd Maccabi Haifa gevaarlijk, de ex-speler van onder andere FC Twente, ADO Den Haag en FC Groningen raakte met een dwarrelschot de lat boven kersvers Oranje-international Justin Bijlow. Daarvoor had Linssen opnieuw een kans gekregen na een pass van Toornstra, maar opnieuw kon de Israëlische goalie Josh Cohen niet verschalkt worden.

Driemaal is scheepsrecht is een spreekwoord dat vaak opgaat, maar helaas voor Feyenoord niet op de dinsdagavond. Ook de derde kans voor Linssen ging er immers niet in. Na een goede actie van Luis Sinisterra raakte de spits de bal verkeerd. Een kwartier voor tijd mocht Cyriel Dessers het proberen van trainer Slot, daarmee maakte hij zijn officiële debuut in dienst van Feyenoord. Ook Lutsharel Geertruida vierde zijn rentree na een knieblessure.

Het leidde niet tot een doelpunt in Israël, waardoor Feyenoord de Conference League begint met een doelpuntloos gelijkspel tegen Maccabi Haifa. Na dit Europese onderonsje wacht Feyenoord een zware strijd in de Eredivisie: zondag wordt er in Eindhoven gespeeld tegen PSV. De volgende Europese tegenstander is Slavia Praag, waarschijnlijk in een volle Kuip.

UEFA Europa Conference League

Stand Groep E Conference League

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
6
4
2
0
11-6
+5
14
2
Slavia Praag
6
2
2
2
8-7
+1
8
3
Union Berlin
6
2
1
3
8-9
-1
7
4
Maccabi Haifa
6
1
1
4
2-7
-5
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.