Feyenoord bij Conference League-winst niet gehuldigd op Coolsingel

Reacties

Mocht Feyenoord op 25 mei de Conference League winnen, dan kan de ploeg van Arne Slot niet gehuldigd worden op de Coolsingel. De gemeente Rotterdam loopt tegen dezelfde problemen aan als de gemeente Amsterdam bij het organiseren voor een huldiging in de stad.

Feyenoord bij Conference League-winst niet gehuldigd op Coolsingel
© Pro Shots

De gemeente Rotterdam kan niet genoeg beveiligers vinden om een openbare huldiging in het centrum van de stad in goede banen te leiden. 'De stad Rotterdam is trots op de finaleplaats van Feyenoord. Als de ploeg wint dan zou het fantastisch zijn om met hen op het balkon van het stadhuis te staan met vele toeschouwers. Tot ieders en mijn grote teleurstelling is een huldiging op de Coolsingel praktisch niet haalbaar. Daarom is, in overleg met Feyenoord, als locatie gekozen voor een eerbetoon in De Kuip', laat burgemeester Ahmed Aboutaleb op de website van Feyenoord weten.

Namens Feyenoord reageert algemeen directeur Dennis te Kloese teleurgesteld. 'Het is natuurlijk echt ontzettend jammer dat de traditionele gang van spelers en staf naar het bordes van het stadhuis niet kan worden gemaakt mocht de finale worden gewonnen. De burgemeester, die daar net zo over denkt, heeft ons vandaag echter heel duidelijk aangegeven dat het onverantwoord zou zijn en dus niet kan. Aan ons dan nu om, nogmaals als het zo ver komt, straks in en rond De Kuip een dusdanige huldiging te organiseren dat deze voor alle aanwezigen toch een unieke ervaring voor het leven wordt.'

In de plaatselijke politiek weigert overigens iedereen zich hier direct bij neer te leggen. Leefbaar Rotterdam kondigt aan 'de burgemeester donderdag op het matje te roepen'.

Afgelopen maandag werd al duidelijk dat ook Ajax geen feest kan vieren in de stad bij het binnenhalen van het goud. Mochten de Amsterdammers woensdag kampioen van de Eredivisie worden, dan volgt er een huldiging in de Johan Cruijff Arena. Een huldiging op het Museumplein bleek vanwege het gebrek aan personeel niet haalbaar.

Feyenoord speelt op 25 mei de Conference League-finale tegen AS Roma. Deze wedstrijd wordt afgewerkt in Tirana.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.