Feyenoord biedt Kuijt afscheidswedstrijd aan

Reacties

Als dank voor bewezen diensten krijgt Dirk Kuijt een afscheidswedstrijd van Feyenoord. De 36-jarige kondigde deze week aan te stoppen met voetballen, nadat hij Feyenoord de eerste titel sinds 1999 bezorgde met een hattrick in de kampioenswedstrijd.

Feyenoord biedt Kuijt afscheidswedstrijd aan

Kuijt bevestigde het afscheidsduel zelf op de persconferentie na de eerste training sinds het behalen van het landskampioenschap met de Rotterdammers. 'Met Feyenoord is afgesproken dat er een afscheidswedstrijd komt. Dat vind ik zeer respectvol. Wanneer de wedstrijd afgewerkt wordt, is niet duidelijk.' De tegenstander in de afscheidswedstrijd van Kuijt is ook nog niet bekend.

Als landskampioen gaat Feyenoord volgend seizoen de Champions League in. Kuijt had graag nog willen spelen op het hoogste Europese niveau, maar blijft bij zijn beslissing om te stoppen. 'Natuurlijk had ik graag nog eens de Champions League meegemaakt, maar ik kies voor wat het beste is voor de club en voor mezelf.'

Kuijt speelde in het kampioensjaar met Feyenoord 31 competitiewedstrijden, waarvan 27 als basisspeler. Hij maakte uiteindelijk twaalf doelpunten, waarvan dus drie in de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo. Feyenoord maakte woensdag bekend dat Kuijt opgeleid wordt tot technisch directeur.

Bekijk hieronder een terugblik op de carrière van Kuijt.

Carrière Kuijt: van Katwijk terug naar De Kuip
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.