Feyenoord aast op Europese wraak na Trencín-catastrofe

Reacties

Nu de twee mogelijke tegenstanders van Feyenoord in het voorportaal van het Europa League-toernooi bekend zijn, komen in De Kuip de revanchegevoelens langzaam opborrelen. Een catastrofe zoals de vroegtijdige uitschakeling van vorig seizoen moet ten koste van alles worden voorkomen, zo vinden Eric Botteghin en Steven Berghuis.

Feyenoord aast op Europese wraak na Trencín-catastrofe

Na de loting voor de derde voorronde van de Europa League, gingen de gedachten in Rotterdam-Zuid als vanzelf terug naar vorig seizoen. Toen was AS Trencín in diezelfde voorronde de tegenstander van de ploeg van (toen nog) Giovanni van Bronckhorst, maar die confrontatie liep uit op een regelrecht drama. Na een even kansloze als pijnlijke 4-0 nederlaag in Slowakije, was de 1-1 in De Kuip lang niet genoeg om door te stoten naar de play-offs.

'Je zou denken dat de returnwedstrijd thuis spelen een voordeel is, maar vorig seizoen was dat dus niet het geval…', zo reageert verdediger Botteghin op de Feyenoord-site, daarmee verwijzend naar vorig seizoen. En over de uiteindelijke uitschakeling: 'Dat moeten we als belangrijke les meenemen.' Datzelfde vindt sterkhouder Berghuis, die de blamage 'een harde, maar goede les' noemt.

Hij is dan ook gebrand op wraak. 'Bij mijzelf voel ik echt wel een bepaalde honger om dat recht te zetten en een soortgelijk scenario te voorkomen. Ik denk dat ik in dat opzicht ook voor de andere jongens kan spreken die er toen bij waren.' Wat hem betreft is het cruciaal om te voorkomen dat Feyenoord wéér een jaar zonder Europees voetbal zit. 'Het zou heel mooi zijn om Feyenoord in Europees verband weer op de kaart te zetten. Dat is goed voor de uitstraling van de hele club. Bovendien kan het spelen van Europees voetbal van grote waarde zijn voor onze ontwikkeling als speler.'

Tegenstanders
Feyenoord gaat op donderdag 8 augustus op bezoek bij FK Qabala of Dinamo Tbilisi, een week later is de return in De Kuip. Eerst spelen de twee mogelijke tegenstanders van de Rotterdammers op 25 juli en 1 augustus nog tegen elkaar. In de derde voorronde neemt AZ het (mits het BK Häcken uitschakelt) op tegen FC Mariupol uit Oekraïne, voor FC Utrecht wacht (mits er wordt gewonnen van Zrinjski Mostar) een dubbele ontmoeting met NK Domzale uit Slovenië of Malmö FF uit Zweden.

Clubwatcher Martijn Krabbendam bespreekt de situatie bij Feyenoord.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.