Feyenoord - VVV verzet naar begin december

Feyenoord en VVV-Venlo nemen het op 6 december alsnog tegen elkaar op in De Kuip. De wedstrijd tussen beide ploegen werd zondag gestaakt vanwege een defecte lichtinstallatie.

Feyenoord - VVV verzet naar begin december

De wedstrijd tussen Feyenoord en VVV was pas een halve minuut oud toen de lichtmasten van De Kuip uitvielen. Arbiter Bas Nijhuis wachtte vervolgens veertig minuten lang of het defect hersteld kon worden, maar dat bleek niet het geval. Daarom werd de wedstrijd gestaakt.

Inmiddels hebben alle partijen elkaar gevonden in een nieuwe speeldatum. Op donderdag 6 december om 20.00 uur wordt er afgetrapt in De Kuip. Algemeen directeur Jan de Jong van Feyenoord is blij dat er snel overeenstemming bereikt is over een nieuwe datum.

'Als bespeler van het stadion willen we natuurlijk zekerheid dat dit niet nog eens kan gebeuren. Onze supporters en ook die van VVV verdienen overigens een groot compliment voor de wijze waarop zij deze zeer teleurstellende avond hebben ondergaan', aldus De Jong op de clubwebsite van de Rotterdammers.

Stadiondirecteur Jan van Merwijk laat weten dat het probleem inmiddels gevonden is. Het defect zorgt ervoor dat er deze week nog niet ingehaald kan worden. 'Het probleem zat echt hier binnen in het stadion, zoals we gisteren al direct vermoedden. Een deel van de techniek – onder meer een transformator en meerdere relais - blijkt het te hebben begeven en deze zullen worden vervangen.'

'Daar hebben we een paar dagen voor nodig, vooral ook omdat we na vervanging van de kapotte onderdelen goed willen testen en bovendien een zogenoemde workaround gaan creëren. Deze back-up zal zorgen dat zelfs in het zéér onwaarschijnlijke geval dat dit ons nog eens overkomt, we dan toch heel snel weer de verlichting kunnen aansturen en een wedstrijd dus niet hoeft te worden gestaakt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen