Fer over zijn nieuwe rol bij Feyenoord en de speelstijl onder Slot

Reacties

Leroy Fer heeft het prima naar zijn zin in zijn nieuwe rol als centrale verdediger. De 31-jarige routinier ging na het oefenduel van Feyenoord met AEK Athene (3-1) in op de voor hem ongebruikelijke rol.

Fer over zijn nieuwe rol bij Feyenoord en de speelstijl onder Slot
© Pro Shots

Fer heeft al een heel voetballeven als middenvelder achter de rug, maar is door de nieuwe trainer Arne Slot in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gebombardeerd tot laatste man van Feyenoord. Het is een greep die uit nood is geboren na het vertrek van Eric Botteghin en Uros Spajic, maar vooralsnog pakt het prima uit.

Fer krijgt daarbij hulp van Slot, Justin Bijlow en Marcos Senesi, vertelt hij op het clubkanaal. 'Ik voel me daar goed en hoop dat het alleen maar beter gaat worden. De trainer heeft uitgesproken dat hij mij op die positie wil zien, ook omdat we niet veel centrale verdedigers hebben. Hij vindt dat ik het goed invul en ik moet nu zo doorgaan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat devies geldt ook voor de nieuwe speelstijl van Feyenoord, dat onder Slot in tegenstelling tot zijn voorganger Dick Advocaat hoog druk zet. 'We moeten daaraan wennen, maar ik denk dat we goed deden tot tweede helft, daarna raakten we vermoeid. Deze manier van spelen vergt veel kracht, daar moeten we aan wennen.'

Dat bleek ook in de openingsfase, toen Feyenoord zoekende was. 'Daarna pakten we het goed op. De trainer houdt van voetballen van achteruit.' Dat ging wel gepaard met een foutje dat werd afgestraft door Muamer Tankovic. Het is ingecalculeerd en inherent aan het type voetbal dat Slot wil spelen met de Rotterdammers.

'We willen aanvallend voetballen en de bal hebben', erkende Fer. 'Dat soort foutjes zijn zonde. Maar dat het nu gebeurt in de voorbereiding, kan je alleen maar van leren. Ik denk dat we ons goed hebben hersteld met drie goede goals', aldus de nieuwe centrale verdediger van Feyenoord, dat maandag vertrekt naar het trainingskamp in Oostenrijk. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.