Fer blij met KNVB, Stam neemt het op voor verguisde Larsson

Reacties

Leroy Fer is blij dat de KNVB heeft besloten de thuiswedstrijd van komende zondag tegen AZ uit het programma te halen. Op die manier kan Feyenoord zich volledig focussen op de belangrijke duels in de play-offs van de Europa League. Jaap Stam nam het tijdens zijn perspraatje op voor Sam Larsson.

Fer blij met KNVB, Stam neemt het op voor verguisde Larsson
Feyenoord
Feyenoord
3 - 0
Hapoel Be'er Sheva
Hapoel Be'er Sheva

De Rotterdammers nemen het daarin komende en volgende week donderdag op tegen Hapoel Be'er Sheva uit Israël. Het komt Fer daarom goed uit dat zijn ploeg nu pas op donderdag 26 september hoeft aan te treden tegen AZ. 'Persoonlijk vind ik het fijn dat we ons volledig kunnen focussen op de Europese wedstrijden, zonder de competitie tussendoor', zei de 29-jarige middenvelder.

Feyenoord speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen twee weken terug in de derde voorronde van de Europa League tegen Dinamo Tblisi (4-0). 'Twee weken geleden hebben we thuis iets heel goeds neergezet. We spelen nu tegen een ander soort tegenstander, maar die lijn willen we doortrekken', zei Fer, die afgelopen zondag tegen FC Utrecht (1-1) nog invaller was.

Een vooruitblik op de Europa League-duels van de Nederlandse clubs

Stam
Stam weet dat Feyenoord tegen Hapoel Be'er Sheva, waar voormalig Excelsior-spits Nigel Hasselbaink onder contract staat, moet waken voor de tegenstoot. 'Ze hebben technisch vaardige spelers en wachten op omschakelmomenten. Daar moeten we heel scherp op zijn. We bereiden ons goed voor en geloven in eigen kunnen', aldus de trainer van de Rotterdammers.

Stam kan tegen de nummer vier van Israël een beroep doen op dezelfde spelers als die tegen Utrecht in actie kwamen. Steunpilaren als Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra ontbreken nog. 'De jongens die langer geblesseerd zijn, zijn er ook morgen niet bij. De anderen zijn fysiek fit, alleen is het bekend dat we te maken hebben met spelers die wedstrijdritme missen.'

Sam Larsson is er donderdag dus gewoon weer bij. De Zweedse vleugelspits kreeg de nodige kritiek te verduren na zijn optreden tegen Utrecht en werd in de rust gewisseld. 'Ik heb veel vertrouwen in Sam', nam Stam het op voor Larsson. 'Hij is niet snel tevreden over zichzelf. Dan kan je jezelf ook naar beneden gaan praten. Dat moet niet, want dat doen anderen wel.'

'Sam Larsson is de Zweedse Anthony Lurling aan het worden in De Kuip'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.