Fer baalt van concentratieverlies: 'Feyenoord-onwaardig'

Feyenoord boekte zondagmiddag zijn tweede Eredivisie-zege van het seizoen. Na een uitstekende eerste helft en een curieus slot werd het uiteindelijk 3-2 tegen ADO Den Haag. Trainer Jaap Stam en doelpuntenmaker Leroy Fer zoeken naar verklaringen voor de tegengoals.

De Rotterdammers schitterden in de eerste helft van de wedstrijd in De Kuip en kwamen verdiend op 3-0. Fer nam de derde goal voor zijn rekening. 'Steven Berghuis was er natuurlijk niet bij, dus ik had met Rick Karsdorp afgesproken dat hij de eerste strafschop zou nemen en ik de tweede. We mochten het zelf uitzoeken van de trainer', legde de middenvelder uit bij FOX Sports.

Na rust nam Feyenoord wel erg veel gas terug en via eigen goals van Edgard Ié en Renato Tapia werd het onverwacht toch nog spannend in de slotfase. 'Wat we de tweede helft hebben laten zien is Feyenoord-onwaardig. We kregen nog twee goede kansen, die moeten erin. We waren gewoon veel te slap, dit gaan we zeker bespreken met zijn allen.'

Stam baalde ook van het concentratieverlies van zijn elftal. 'We hebben er in de rust nog op gehamerd; dat we de intensiteit van voor de rust moesten volhouden. We gaven aan: "Als je meer doelpunten kunt maken, moet je dat doen." Maar dan wel in het goede doel', reageerde de Feyenoord-coach met een knipoog.

'We hebben een heel goede eerste helft gespeeld, maar mensen onthouden vaak alleen de tweede helft. Bij vlagen hebben we heel goed gespeeld en we hebben heel veel kansen gecreëerd. Maar uiteindelijk was het tempo in de tweede helft te laag en de ruimtes te groot. Dan wordt het nog billenknijpen aan het einde.'

Feyenoord hield dus stand en reist komende week daarom toch met een goed gevoel af naar Glasgow. Donderdag wacht daar een uitwedstrijd tegen Rangers FC in de groepsfase van de Europa League.