Willem II heeft vrijdagavond voor het eerst sinds augustus weer eens gewonnen in de Eredivisie. De Tilburgers waren in Zwolle te sterk voor PEC in een duel dat ook nog even kort moest worden stilgelegd wegens misdragingen van het thuispubliek.

PEC Zwolle
2 - 3
Willem II
Willem II

Ook voor PEC was het al even geleden dat het zoet van een overwinning geproefd werd in de Eredivisie. De ploeg van trainer John van 't Schip pakte slechts één punt uit de laatste drie competitieduels, maar maakte tussendoor wel indruk in het bekertoernooi. Zian Flemming scoorde vier keer tegen De Graafschap en had net als tegen Fortuna Sittard vorige week een basisplaats.

De twintigjarige middenvelder zorgde tegen Willem II ook voor het eerste gevaar. Na goed weg te draaien bij Pol Llonch haalde hij in de vijfde minuut van afstand uit, maar het werd een afzwaaier. Vier minuten later lag de bal er wel in aan de andere kant. Diego Palacios stoomde goed op aan de linkerkant en gaf de bal voor. Kenneth Paal liet zich vervolgens kinderlijk eenvoudig aftroeven door Damil Dankerlui, die bij de tweede paal raakkopte: 0-1.

In de zestiende minuut werd het nog mooier voor de Tilburgers. Deze keer was het rechtsback Fernando Lewis die de bal voorgaf. Fran Sol kwam voor zijn man en tikte zijn negende Eredivisie-doelpunt van het seizoen binnen: 0-2. PEC kwam in eigen huis niet goed voor de dag en kreeg het in het restant van de eerste helft niet voor elkaar een aansluitingstreffer te forceren.

Scheidsrechter Richard Martens haalt de spelers van het veld.

Na rust ging het beter bij de thuisploeg. Zo waren Mike van Duinen en Ouasim Bouy dicht bij een doelpunt, maar nu waren het de supporters die zich van hun slechtste kant lieten zien. Een gedeelte van het thuispubliek gooide verschillende voorwerpen op het veld en dus voelde arbiter Richard Martens zich genoodzaakt het duel tijdelijk te staken. Kort na de herhatting scoorde de thuisploeg wel. Vito van Crooij trof doel uit een lage voorzet van Kingsley Ehizibue: 1-2.

Even had PEC hoop op een goed resultaat, maar opnieuw deed Sol de gastheren pijn. De Spanjaard kopte raak uit een hoekschop van Daniel Crowley en is nu samen met Luuk de Jong gedeeld topscorer van de Eredivisie. Flemming bracht de spanning acht minuten voor tijd nog terug met een rake kopbal, maar PEC kwam niet meer tot een gelijkmaker. Al was Gustavo Hamer er in de 97ste minuut nog wel heel dichtbij met een vrije trap tegen de lat.

Willem II hield stand en gaat PEC daardoor voorbij op de ranglijst. De ploeg van trainer Adrie Koster staat nu elfde. PEC blijft onderin hangen op de veertiende plaats.