Fenomeen Piatek maakt status waar in Polen

Reacties

Krzysztof Piatek heeft zich donderdag andermaal bewezen als een goalgetter. De Poolse redder in nood brengt Robert Lewandowski in een andere rol.

Fenomeen Piatek maakt status waar in Polen

In de aanloop naar de wedstrijd tegen Oostenrijk had Piatek zich bescheiden opgesteld. Hij kende zijn plaats ten opzichte van Arek Milik en Lewandowski. Nota bene in Wenen onderstreepte de veelscorende spits van AC Milan zijn waarde voor Polen.

Piatek bleef nog aan de kant toen de koortsige Milik in de rust werd gewisseld. Zijn entree maakte hij een kwartier later als vervanger van de geblesseerde Piotr Zielinski. De spits van Milan had slechts tien minuten nodig om de ban te breken. Nadat een schot van Lewandowski onschadelijk was gemaakt, sloeg Piatek in de rebound met het hoofd toe. Hij werd met zijn tweede goal in zijn derde interland de matchwinner.

'We waren sowieso van plan hem te brengen', zei bondscoach Jerzy Brzeczek na afloop van de zege in Oostenrijk. 'In de tweede helft kon je zien dat de samenwerking met Lewandowski goed functioneerde. Het is jammer dat hij de kans op een tweede treffer miste.'

Piatek was zich bewust van zijn misser, maar was aan de andere kant gelukkig met het resultaat. 'Ik kwam gemotiveerd binnen de lijnen, omdat ik vanaf de eerste minuut had willen spelen. Maar het ging nu niet om een basisplaats of niet. Het ging erom het team te helpen, dat we zouden winnen.'

'Ik ben altijd op zoek naar de bal. Het is mooi dat de bal mij heeft gevonden. Ik had een tweede kans, die ik had moeten benutten. Maar we hebben de drie punten. Zondag staan er weer drie punten op het spel en hoop ik dat we ook zullen winnen', keek Piatek uit naar ontmoeting met Letland.

Mogelijk krijgt hij in het vervolg van de EK-kwalificatie een basisplaats, waarbij de andere rol voor Lewandowski na de entree van Piatek de oplossing kan zijn voor het luxeprobleem. 'Ze zeggen dat we een overschot aan spitsen hebben. Nou, nu was ik een tien', zei Lewandowski met een lach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer K. Piątek
Meer over K. Piątek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.