Fenomeen Lukaku wijst Inter de weg met recordtreffer

Internazionale heeft zich dinsdagavond eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van het toernooi om de Coppa Italia. Romelu Lukaku was andermaal de grote man bij de ploeg van Antonio Conte.

Internazionale
4 - 1
Cagliari
Cagliari

Inter verspeelde afgelopen weekend de koppositie in de Serie A en dus had Conte zijn mannen op scherp gezet. En met succes: al na 21 seconden was het raak voor de thuisploeg. Lukaku onderschepte een slordige terugspeelbal en rondde hard en zuiver af: 1-0.

In de 22ste minuut verdubbelde Borja Valero de voorsprong door een voorzet van Nicolò Barella bij de tweede paal binnen te werken. Kort na rust was Barella ook de aangever bij de 3-0. De Italiaanse middenvelder gaf de bal na een snel genomen hoekschop voor en Lukaku kopte hem knap binnen.

De 26-jarige spits staat daardoor nu op 18 doelpunten in 25 wedstrijden voor Internazionale. Zijn vaste aanvalsmaatje Lautaro Martínez was er overigens niet bij, de Argentijn kreeg net als Stefan de Vrij rust, waardoor Alexis Sánchez weer eens mocht opdraven. Het was pas het vijfde officiële optreden voor de 31-jarige Chileen namens Inter.

Sánchez speelde geen hoofdrol in de wedstrijd, die een kwartier voor tijd nog even spannend leek te worden na de 3-1 van Christian Oliva. Andrea Ranocchia maakte er niet veel later echter 4-1 van, waardoor Inter de wedstrijd ontspannen kon uitspelen.

Voor Cagliari is het de vijfde nederlaag op rij. De club uit Sardinië begon het seizoen fantastisch, maar is inmiddels weggezakt uit de Italiaanse subtop en nu ligt Cagliari dus ook uit het bekertoernooi. Inter voegt zich dus wel bij de laatste acht.

Lazio
Lazio
4 - 0
Cremonese
Cremonese

Eerder op de dinsdag kwalificeerde ook Lazio zich voor de kwartfinales. De Romeinen, die in bloedvorm verkeren, waren te sterk voor Cremonese uit de Serie B. Patric, Marco Parolo, Ciro Immobile en Bastos maakten de doelpunten.

Bobby Adekanye had overigens een basisplaats bij Lazio en versierde de strafschop waar de derde treffer uit viel. De twintigjarige Nederlander kwam ook nog tot scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.